O CIJEPLJENJU

Plenković potvrdio: ”Nema ni teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno”

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jučer je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. 

Nakon toga izjavu za medije dao je predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

“Nema ni teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno”, rekao je Plenković.

Govoreći o uvjetovanju potpora poduzetnicima cijepljenjem, Plenković kaže da to uopće nije sporno.

“Bitno je da potaknemo ljude na cijepljenje. Mi smo turistička zemlja, moramo potaknuti ljude da dođu u Hrvatsku i ostanu u Hrvatskoj i da budu sigurni da se neće zaraziti u Hrvatskoj. Vidjeli smo da je nakon te najave zabilježen rast cijepljenih prvom dozom”, kaže Plenković, prenosi Index

VIDEO DANA:

“Imamo dobar model”

Dodaje da će se nastaviti razgovori sa socijalnim partnerima. “Mislim da smo našli dobar model”, rekao je.

Plenkovića su pitali hoće li taj model uključivati i javni sektor. “Mislim da su prikupljali nedavno podatke po svim resorima, ima resora gdje je situacija jako dobra. Ovdje su u pitanju potpore, a ne radi li netko u javnom ili privatnom sektoru”, rekao je.

Osvrnuo se i na Tomaševića, protiv kojeg je Povjerenstvo otvorilo postupak. “Mislim da su kolege iz zagrebačkog HDZ-a već komentirali to. Ne bih u ovom trenutku komentirao rad Povjerenstva”, rekao je.

Upozorenja ugostitelja

Ugostitelji upozoravaju na situaciju u sektoru, kažu da su poduzete vatrogasne mjere i traže dugoročne reforme.

“Vlada je vodila politiku očuvanja radnih mjesta”, odgovorio je premijer. “Ako nastavimo s pametnim, inteligentnim i odgovornim ponašanjem, drugi kvartal će biti bolji nego lani”, rekao je Plenković i dodao da ugostitelji u tome igraju veliku ulogu.

“Malo koja druga zemlja je toliko napravila”, rekao je Plenković. “Ovo su održive, konzistentne i izdašne mjere, koje traju godinu i pol dana. Nazivanje vatrogasnim mjerama je minimiziranje”, zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari