NAKON NESREĆE

Plenković razriješio Banožića dužnosti ministra

Photo: Karlo Klasic/PIXSELL

‘Razriješio sam ga dužnosti ministra obrane i ovlastio državnog tajnika Zdravka Jakopa da obavlja sve poslove kao državni tajnik kako bi ministarstvo obrane funkcioniralo na najkvalitetniji mogući način. Drugih informacija nemamo’, poručio je Plenković na press konferenciji

Premijer Andrej Plenković održao je press konferenciju nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao Mario Banožić, a u kojoj je jedan muškarac poginuo.

“Želim ime u svoje i ime cijele Vlade izraziti sućut obitelji gospodina Šarića koji je nažalost poginuo u ovoj prometnoj nesreći. Izražavamo žaljenje i zabrinutost za zdravstveno stanje ministra Banožića koji je hospitaliziran s teškim tjelesnim ozljedama. Izrazili smo sućut obitelji putem gradonačelnika Vinkovaca koji je posjetio suprugu gospodina Šarića, u kontaktu smo sa suprugom ministra Banožića.

“Razriješio sam ga dužnosti ministra obrane i ovlastio državnog tajnika u MORH-u Zdravka Jakopa da obavlja sve poslove kao državni tajnik kako bi ministarstvo obrane funkcioniralo na najkvalitetniji mogući način. Drugih informacija nemamo. Želimo oporavak Banožiću i još jednom izražavamo žaljenje što je došlo i do prometne nesreće i pogibije gospodina Šarića”, rekao je Plenković.

Na pitanje koliko će Jakop obavljati dužnost ministra, premijer je odgovorio kako to još ne znaju.

“Nismo imali vremena za bilo kakav drugi plan. Ovo je izvanredna okolnost koja se dogodila jutros. Izrazito nam je žao, pogotovo zbog gospodina Šarića i njegove obitelji, a i zbog ministra”, kazao je i dodao da će Vlada naći načina da se pomogne obitelji stradalog, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari