JOŠ JEDAN U NIZU

Plenković smijenio ministra Davora Filipovića zbog nove afre! Odlazi i Jurica Lovrinčević

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je u javnosti odjeknula afera u kojoj su se pojavile snimke na kojima Lovrinčević navodno reketari novinara te traži da mu se vrati polovica od budžeta namijenjenih za oglašavanje, iz inozemstva se javio i sam Lovrinčević te demantirao navode

Doznajemo da je premijer Andrej Plenković razriješio ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića.

Tako i Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra.

Dodajmo da je u međuvremenu USKOK objavio kako su pokrenuli izvide u ovom slučaju.

“Povodom brojnih novinskih upita vezanih za postupanje na temelju teksta objavljenog u današnjem Nacionalu, u kojem su iznesene sumnje na počinjenje koruptivnih kaznenih djela, potvrđujemo provođenje izvida u predmetnom slučaju. USKOK će nakon pribavljanja potrebnih podataka i razmatranja svih relevantnih okolnosti, pravovremeno obavijestiti javnost o daljnjem postupanju”, objavili su iz USKOK-a.

U međuvremenu je smjena potvrđena i iz Vlade. Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je potpisao Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Davora Filipovića. Time ujedno Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra. Također, danas je održana 270. (telefonska) sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je Jurica Lovrinčević razriješen svih dužnosti na koje ga je imenovala Vlada: dužnosti člana Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske i dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je stavljena izvan snage Odluka o ovlasti za zastupanje Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije.”

Podsjetimo, tjednik Nacional objavio je kako posjeduje snimke na kojima navodno Lovrinčević od novinara traži da se od 200.000 eura, namijenjenih za oglašavnje u medijima pola tog novca vrati osobno njemu.

Podsjetimo, Lovrinčević se osvrnuo na dašanja događanja te na svom Linkdinu objavio: “Kako trenutno nisam u Hrvatskoj, a vezano uz medijske objave, u nastavku je moja reakcija: Nikad – baš nikad – tijekom svoje karijere nisam uzeo ni tražio proviziju, mito, ‘kuvertu’, ‘kickback’ ili kako god to željeli nazvati. Tko god tvrdi suprotno – laže. Bez ikakve namjere da zvučim nadmeno – novca mi uistinu ne nedostaje. Svoju sam imovinu stekao samo i isključivo na tržištu i na svaku zarađenu kunu i euro uredno platio poreze i davanja. Ono za što me se optužuje u suprotnosti je s načelima po kojima živim i radim cijeli svoj život. Svi koji su poslovali sa mnom, svi koji su radili sa mnom to dobro znaju. Neovisno o fragmentima koji se montiraju i objavljuju. Ovo nije prvi udar da bi me se diskreditiralo i maknulo s puta. Istina, ovaj put nešto pomnije planiran i izveden, a nadasve toksično zapakiran. I dok će se javnost zabavljati time, dok će joj pažnju odvlačiti ovakvi napisi – na drugoj će se strani događati puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desetinama i stotinama milijuna eura. One su pravi razlog ovakvih operacija. Budite svjesni da one nisu počele sa mnom, a neće ni završiti s ovim”, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari