REAKCIJA NA ĆORIĆEVU IZJAVU

Plenković: ‘Uvid u novinarsku komunikaciju nitko iz Vlade ne može i ne smije imati’

Foto: Borna Filić/Pixsell

Andrej Plenković, koji danas boravi u Vrgorcu, odbacio je mogućnost da se prati novinarska komunikacija

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić je u utorak prozvao reportera televizije N1 Hrvoja Krešića za pisanje u novinarskim grupama, rekavši mu kako se iz njegova rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi, vidi nezadovoljstvo izborom Uprave INA-e.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, koji danas boravi u Vrgorcu, odbacio je mogućnost da se prati novinarska komunikacija.

”Ne odlazi u obzir takva teza, nikakve primisli uopće na takvo nešto ne dolaze u obzir. To najsnažnije demantiram. Uvid u bilo čiju komunikaciju, pogotovo novinarsku, nitko iz Vlade ne može i ne smije imati. Siguran sam da to nije istina, nema nikakvog slušanja bilo koga”, rekao je.

Podsjetimo, TV reporter ministru je postavljao pitanja vezana uz objavu Memoranduma u Nacionalu prema kojemu je između INA-e i Janafa dogovoren transport 247.000 tona hrvatske nafte iz Siska, umjesto u Rijeku, na preradu u Mađarsku.

Ministar Ćorić komentirao je te napise rekavši kako se tekstom pokušava implicirati da je Hrvatska došla u podređen položaj, a što, kaže ministar, nije točno.

”U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo… Pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete”, rekao je Ćorić.

Krešić je nakon ministrove izjave u programu N1 televizije rekao kako ministar i Vlada očito prate internu komunikaciju hrvatskih novinara.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views