Video | Pobjednici Eurosonga objavili moćan spot iz razorenih gradova Ukrajine: Scene su bolne za gledati!

Ukrajinski pobjednici sinoćnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije objavili su novi snažni video za svoju pjesmu nakon sinoćnje uvjerljive pobjede

Šestočlani, isključivo muški bend dobio je dopuštenje da napusti zemlju zbog nastupa na Eurosongu, a satima nakon pobjede na Eurosongu s pjesmom Stefania, koja je postala popularna himna Ukrajinaca tijekom rata, objavili su novi glazbeni spot snimljen na ratnim ulicama ukrajinskih gradova, prenosi Net.hr.

ImageIzvor: YouTube Screenshot

Ratni spot s porukom

Novi glazbeni spot pobjedničkog hita koji prikazuje scene ratom razorene Ukrajine i žena u borbenoj opremi, sniman je u razorenim gradovima Borodyanka, Irpin, Buča i Hostomel, a navodno je odgođen kako bi se izbjegle optužbe za politizaciju konkurencije.

U videu, žene vojnikinje nose djecu kroz uništene gradove dok reper Oleh Psiuk nastupa među olupinama uništenih zgrada. Na snimci se zatim vidi kako neki vojnici ponovno spajaju djecu s njihovim najmilijima dok jedan hoda grobljem s nadgrobnim spomenicima ukrašenim bojama Ukrajine.

Posljednji snimak videa prikazuje djevojčicu kako gleda u kameru dok drži molotovljev koktel, domaći eksploziv koji je postao sinonim za ukrajinski otpor ruskim snagama.

Himna Ukrajinaca

Pobjednička folk-rap grupa Kalush Orchestra izvela je emotivnu izvedbu svoje pjesme Stefania, koja je postala ratna himna Ukrajine tijekom invazije.

Članovi benda se moraju vratiti u Ukrajinu u ponedjeljak nakon što su dobili posebnu dozvolu da napuste zemlju kako bi prisustvovali natjecanju.

Primajući željeni trofej, bend je rekao: “Hvala što podržavate Ukrajinu. Ova pobjeda je za svakog Ukrajinca. Slava Ukrajini.”

ImageIzvor: YouTube Screenshot

Traženje pomoći Ukrajini

Nakon njihovog ranijeg nastupa, frontmen Oleg Psiuk iskoristio je ogromnu svjetsku publiku kako bi strastveno zamolio da oslobode borce koji su još uvijek zarobljeni ispod velike čeličane u južnom lučkom gradu Mariupolju. “Molim vas sve, pomozite Ukrajini, Mariupolju. Pomozite Azovstalu, odmah”, rekao je.

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky kasnije je obećao da će jednog dana biti domaćin natjecanja za pjesmu Eurovizije u gradu Mariupolju koji je u sukobima gotovo u potpunosti u ruskim rukama, osim čvrste skupine od nekoliko stotina ukrajinskih boraca koji i dalje izdržavaju u tvornici čelika.

“Naša hrabrost impresionira svijet, naša glazba osvaja Europu”, poručio je Zelensky na Facebooku i dodao: “Sljedeće godine Ukrajina će biti domaćin Eurovizije”, piše DailyMail.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari