POBUNA RIJEČKE GLUMICE PROTIV NOVE VLASTI: : „Očajna sam što ću do kraja života živjeti u šu*** svijeta“

Glumica Nina Violić pozvala je svoje kolege na zajedničku akciju i otpor novom zaokretu u kulturi i politici, koja će najvjerojatnije biti kontra progresivnog i slobodoumnog ukoliko uzmemo u obzir dosadašnje istupe prvog čovjek resora Zlatka Hasanbegovića

Iako su tek zasjeli u fotelje, novi ministri su već dignuli mnogo buke. Javnost se ustala na noge već prilikom šuškanja kako bi Zlatko Hasanbegović mogao postati ministrom kulture. Kada se to ipak obistinilo, odmah su započeli prosvjedi protiv takvog imenovanja.

Na otpor ovakvoj vlasti pozvala je i poznata hrvatska glumica Nina Violić na svom Facebook profilu.

“Nije mi smješno. Po prvi put nisam sposobna ovo što se događa gledat iz nekog drugog neobaveznog iščašenog ugla. Tjeskoba me valja već nekoliko dana. Nije zajebancija. Čak ni registar izdajnika nije mi zabavan. Sve je realno i sve je gore nego u najcrnjoj mori. Očajna sam što ću sve do smrti živjet u šu*** svijeta i što se nikad ništa neće promijeniti. Naša djeca isto. Njihova djeca isto. Gonite se u tri pi*** materine cijela fašistička Evropa i naša primitivna prčija! Nisam odavde”, napisala je.

Njezin stav su podržale i brojne druge kolege poput Leona Lučeva, Lucije Šerbedžija, Kristijana Beluhana, Viktora Drage te mnogih drugih.

“Ako se sve institucije u kulturi dignu imamo šanse. Ali nisu se sve oglasile. Manjina se oglasila. Eto. Što mogu promijeniti? Mi smo manjina. U demokraciji to znači pu**** ku***. Možemo javno reći što mislimo što znači da se ne bojimo i tu je kraj. Jedino ako ne predlažeš terorističku brigadu. Onda imaš šanse”, dodala je Violić.

Podsjetimo, Platforma 112, koja okuplja 20-tak nevladinih udruga uputila je u četvrtak otvoreno pismo mandataru Tihomiru Oreškoviću vezano za predložene ministre kulture Zlatka Hasanbegovića i hrvatskih branitelja Mije Crnoje.

Na prosvjedu u petak okupio se stotinjak prosvjednika među kojima su Vili Matula, Urša Raukar, Elizabeta Gojan, Sanja Sarnavka te mnogi drugi aktivisti, glumci i kazalištarci. U ponedjeljak ujutro ispred zgrade Ministarstva kulture također je organizirana akcija ‘sahrane’ već spomenute institucije.

Hasanbegović je kontroverzan izbor za ministra zbog izjave kako je ‘antifašizam floskula’, čime je negira Ustav Republike Hrvatske.
Svjetlana Knežević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari