ODLIČNE CIJENE

Počinje Mjesec hrvatskog turizma, najavljeni ogromni popusti!

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Prvog listopada kreće akcija Mjesec hrvatskog turizma, u kojoj će se do kraja tog mjeseca mnoge turističke usluge i doživljaji nuditi s popustima od minimalno 35 posto, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koja tu akciju provodi s Ministarstvom turizma i sporta.

Tijekom akcije ljubitelji putovanja moći će posjetiti razne dijelove Hrvatske te konzumirati brojne turističke proizvode i usluge, od smještaja, prijevoza, kulturnih, povijesnih, prirodnih znamenitosti i turističkih atrakcija pa do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja, prenosi Index.

Akciju prati marketinška kampanja koja će dodatno informirati i, očekuje se, potaknuti turističke subjekte da se uključe, kao i građane domaće turiste da iskoriste priliku za putovanjima i doživljajima po pristupačnijim cijenama.

“I sada u Hrvatskoj imamo oko 200 tisuća turista, a posezona i cijelo jesensko razdoblje idealni su za kraći odmor i otkrivanje novih destinacija. Vjerujemo u vrlo dobre rezultate ovog projekta i njegovog doprinosa ukupnim turističkim rezultatima ove godine”, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, koji naglašava i važnost daljnjeg pridržavanja svih propisanih epidemioloških mjera i odgovornog ponašanja.

Ministrica kaže da se želi potaknuti domaće turiste

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac ističe pak da se akcijom želi potaknuti domaće i strane turiste na istraživanje Hrvatske, ali i produljiti sezonu.

“Zbog velikog interesa za prošlogodišnju akciju Tjedan odmora vrijedan, odlučili smo da ove godine kroz cijeli mjesec, diljem zemlje, turistima bude na raspolaganju niz usluga s popustima od najmanje 35 posto. Vjerujemo da će im to biti dodatni motiv za putovanja i otkrivanje destinacija koje još nisu posjetili”, poručila je ministrica.

Naglasila je i da turizam u dosadašnjem dijelu posezone bilježi izvrsne rezultate, koji potvrđuju da Hrvatska ima sve predispozicije postati cjelogodišnja turistička destinacija, što je i strateški cilj.

“Pozivam sve dionike u turizmu da se uključe u Mjesec hrvatskog turizma, a turiste, i domaće i strane, da iskoriste pogodnosti koje im se nude i otkriju sve ljepote Hrvatske koja je predivna u svako doba”, zaključila je ministrica Brnjac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari