NAKON RAZORNOG POTRESA

Pod ruševinama 129 sati: Bračni par preživio, ali njihove kćeri…; U zemlji se otvorila ogromna pukotina!

Screenshot Twitter

U kojoj je mjeri potres koji je pogodio Tursku bio razoran, pokazuje i nova snimka dronom koja se pojavila jutros na Twitteru

Turski par u južnoj pokrajini Adıjaman izvučen je na sigurno nakon što je bio zarobljen pod ruševinama srušene kuće više od 129 sati, javlja državna televizija TRT. TRT je prikazao snimku unošenja žene u vozilo hitne pomoći.

Nekoliko trenutaka kasnije, njezin suprug, kojeg su spasilačke ekipe s mukom izvukle ispod ruševina kroz tunel, stavljen je u drugo vozilo hitne pomoći. Muškarac je viđen kako maše kamerama. Međutim, vjeruje se da su njihove tri kćeri umrle, rekao je TRT.

Potres stvorio novi rasjed u zemlji

Od prvog potresa koji je područje oko tursko-sirijske granice zatresao u ponedjeljak rano ujutro i bio magnitude 7,8 po Richteru, zemlju je naknadno pogodilo gotovo 1.900 novih potresa. Posljednji značajniji dogodio se u subotu nešto prije 9 sati na području Gaziantepa i bio je magnitude 4,5 po Richteru. Samo sat vremena prije zabilježen je i jedan još jači (4,6 po Richteru) 65 kilometara sjeverozapadno od Kahramanmarasa. Tlo se i dalje neprestano trese, ali je snaga naknadnih podrhtavanja ipak nešto oslabila, većinom su oko 3 po Richteru.

U kojoj je mjeri potres koji je pogodio Tursku bio razoran, pokazuje i nova snimka dronom koja se pojavila jutros na Twitteru. Ona prikazuje novi rasjed koji se pojavio – dubina mu je 30, a širina na pojedinim mjestima čak 200 metara.

Pogledajte kako to kako izgleda.

Broj mrtvih u Turskoj i Siriji nadmašio je prvotne crne procjene Svjetske zdravstvene organizacije koje su govorile o mogućnosti 20.000 mrtvih. Dosad je izbrojano čak 24.218 poginulih, od čega u Turskoj 20.665 ljudi, a u Siriji 3.553, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari