VELIKI POSAO

Podravka kupuje Ledo? ‘Prodaja bi omogućila daljnje investiranje u nove poslove Fortenova grupe’

Foto: Ilustracija/PIXSELL

Na hrvatskoj sceni sprema se jedan iznimno zanimljiv i velik posao – prodaja Leda! Kupaca ne nedostaje, a među njima se navodno nalazi i Podravka, piše Novi list.

Iz Fortenove Grupe su priopćili da su “zaprimili niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane”. Iako u priopćenju Fortenova ne navodi koliko je ponuda zaprimila, iz poslovnih krugova može se čuti da je riječ o njih desetak.

Odluku o novom vlasniku donijet će do sredine listopada, a razlog prodaje jest smanjenje duga.

“Imajući u vidu našu jasnu strategiju financijskog jačanja kompanije, prodaja Poslovne grupe zamrznute hrane, ako se zaključi, rezultirala bi smanjenjem duga koje bi transformiralo financijsku poziciju cjelokupne Fortenova grupe. To bi onda omogućilo investiranje u preostale biznise kako bismo potaknuli njihov budući rast. Izvršni direktori i Upravni odbor pregledat će primljene ponude i brzo donijeti odluku o tome što ćemo dalje”, riječi su Jamesa Pearsona, glavnog financijskog direktora Fortenova Grupe.

Prema onome što je još kazao Fabris Peruško, tu bi prodaja, barem kad su najvažnije kompanije u pitanju, trebala stati, dok bi Fortenova i dalje nastavila prodavati kompanije i imovinu koje nisu dio njezinog temeljnog poslovanja.

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari