PODUZETNICI IZ NAŠEG SUSJEDSTVA: Ulaz u crkvu odlučili naplatiti 20 kuna!

‘Sveta misa održat će se 2.4.2017. u 15 sati. Ulaz u crkvu plaća se 20 kuna’, stoji na obavijesti

Pokraj naselja Batvači, nalazi se dojmljiva bazilika Sv. Foške, važan kulturno-povijesni spomenik koji je s obzirom na svoju veličinu podignut podalje od naselja i današnjih kuća za odmor, piše o bazilici Župa Vodnjan, koja se odlučila na neobičan poduzetnički potez, piše N1.

Naime, doktor Dubravko Lepušić na svom je profilu objavio fotografiju na kojoj se može vidjeti kako je na vratima crkve zalijeplijen papir na kojem stoji kako se ulaz naplaćuje 20 kuna. “Sveta misa održat će se 2.4.2017. u 15 sati. Ulaz u crkvu plaća se 20 kuna”, stoji na obavijesti napisanoj na papiru.

Jedna od zanimljivijh činjenica je da Ministarstvo kulture izdvaja u sklopu programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima značajna sredstva za njenu obnovu i održavanje. Kako piše N1, ovoj je maloj bazlici sagrađenoj oko 600. godine nove ere u 2012. godini iz proračuna odobreno 150 tisuća kuna, a godinu dana kasnije 120 tisuća kuna.

Pokušali smo stupiti u kontakt sa Župnim uredom Vodnjan kako bi nam pobliže pojasnili ovu odluku, no do objave ovog teksta odgovor nismo dobili.

Vijesti.hr
Foto: Facebook/Dubravko Lepušić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari