TRAŽE ODŠTETU

Poduzetnici pravnim putem zatražili odštetu od Vlade: ”Možda će nas sada shvatiti ozbiljno”

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Udruga Glas poduzetnika uručila je Državnom odvjetništvu pet zahtjeva za mirno rješenje spora, u kojima poduzetnici traže odštetu od države zbog odluka Stožera civilne zaštite koje drže diskriminatornima, dok za ekonomske mjere Vlade tvrde da su neadekvatne.

Zahtjeve je podnijelo pet tvrtki iz najugroženijih sektora – ugostiteljstva, putničkih agencija, povremenog prijevoza putnika i sezonskih obrtnika. Kažu kako su, ove donedavno uspješne tvrtke, danas pred stečajem zbog nametnutih mjera. Udruga poručuje da je ovo šansa za državu da pronađe prikladno rješenje.

Više u videoprilogu:

“Vremena više nema, karte su na stolu. Karte su bačene. Nitko ne blefira. Ovo nije blef ekipa. Zasucite rukave, uhvatite se posla i shvatite nas ozbiljno. Hrvatski poduzetnici nisu, niti će ikada stajati sa strane”, poručio je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

“Mi razumijemo i podržavamo pravo svih onih koji misle da su oštećeni na bilo koji način da svoju pravdu traže pred pravodsudnim i drugim tijelima i naravno, zavisi o presudi, ako bude pravomoćna, mi ćemo je primijeniti”, rekao je Dragan Jelić, državni tajnik u Ministarstvu rada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari