KAKO SPRIJEČITI PREPRODAJU?

Poduzetnik Cvetojević objavio savjete za sigurno doniranje: ”Prekrižite bar code!”

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Prekrižite bar code proizvodima ili ih na bilo koji način učinite nepodobnima za preprodaju. Na žalost, govorim iz višegodišnjeg iskustva, napisao je Cvetojević

Poduzetnik Saša Cvetojević na Facebooku je napisao savjete za doniranje namirnica, a zanimljivo je da je istaknuo da na doniranim namirnicama prekrižite bar code kako se donirano ne bi preprodavalo.

Status Saše Cvetojevića prenosimo u cijelosti: 

“Svima koji skupljaju pomoć za potresom pogođene – par molbi i uputa od nekog tko godinama pakira i šalje hranu i higijenske potrepštine, kako skladištima CK tako i udrugama na projektima poput Zaželi ali i direkt na kućna vrata onima u potrebi. Znam i situaciju na terenu iz prve ruke, pa probajte ovako:

Nema više potrebe za žurbom, pogotovo ako ne nosite direkt po selima. Ako skupljate raznu robu, hranu, higijenu itd – radije RAZVRSTAJTE i složite po grupama. Kod hrane odvojite sve što ima kraći rok trajanja (načelno izbjegavajte doniranje takvih artikala, pogotovo u manjim količinama, jer će propasti na skladištima).

Imate vremena, složite na palete i omotajte prozirnom strech folijom. Ako na mjestu istovara ima viličar, ubrzati ćete sebi i značajno olakšati onima koji primaju. Ako nema, opet skinite ručno i opet složite na palete (ponesite balu strech folije). Time ćete biti sigurni da roba neće stradati od vlage na starim skladištima, manja je šansa da će ju napasti glodavci itd, ali ćete opet olakšati kasniju manipulaciju i inventure.

Idealno je da se organizirate i kupite više jedinica jednog artikla – tipa paletu vode u istovjetnom pakiranju, paletu sečera ili brašna, transportna pakiranja tjestenine, paletu ulja, transportno pakiranje konzervi, suhi grah u pakiranjima od kilu i slično. Ljudima trebaju takvi GENERIČKI artikli iz kojih mogu spraviti razna jela.

Ako se neki prehrambeni proizvod ošteti – obavezno isti izuzmite i stavite na stranu. Prepakirajte ili radije bacite. Brašno koje curi po podu, rasuta tjestenina – sigurno će navući miševe i tada će većina robe završiti u smeću (glodavci ne pojedu jedno pakiranje nego protrče i zaseru sve).

Ako šaljete higijenu, opet razmišljajte na isti način – generički, veća pakiranja (ne nužno skuplje brandove, da za istu lovu dobijete više). Sapun tekući, det za suđe, šampon, pasta za zube, vlaźne maramice, toalet papir itd. Opet – bolje JEDAN artikl pa na transportna pakiranja ili paletu nego puno različitog.

Ako imate vozila s istovarnim rampama, idealno šaljite njima. Tko ima takvo vozilo, ima i ručni viličar. To će omogućiti istovar u 15 minuta i uštedjet ćete sate i sebi i ljudima na terenu (koji padaju s nogu) a i bit ćete sigurniji da će vaša pomoć biti pravilno upotrebljena.

I da, ako imate vremena (a sad stvarno ne igra par sati) prekrižite bar code proizvodima ili ih na bilo koji način učinite nepodobnima za preprodaju. Na žalost, govorim iz višegodišnjeg iskustva”, napisao je Cvetojević na Facebooku.

Svima koji skupljaju pomoć za potresom pogođene – par molbi i uputa od nekog tko godinama pakira i šalje hranu i…

Objavljuje Saša CvetojevićSrijeda, 30. prosinca 2020.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari