BEZ PIROTEHNIKE

Vatrogasci svima poslali poruku: ‘Bilo bi predivno da se večeras ne puca, pokažimo dostojanstvo’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Nemam razloga veseliti se, naglasili su vatrogasci

Zadnji je dan 2020. godine, no ova godina nije bila nimalo nalik na druge, stoga bi je trebalo i drugačije, skromnije i ponajprije tiše proslaviti. Petarde i pirotehnika uobičajen su dio proslave Nove godine, no zbog teške situacije u kojoj su se brojni naši sugrađani našli, vatrogasci mole da se večeras ne puca.

Na Facebook stranici ”Vatrogasci – Oni su naši heroji” objavljena je poruka o dočeku 2021. godine. Napisana je u srijedu navečer.

Objavu prenosimo u cijelosti:

”Sutra je stara godina, čekamo novu 2021… Bilo bi predivno da ne puca se, i upotrebljava pirotehnika i ostala oruđa koja prave buku i štetu. Dosta se pucalo za vrijeme rata…u Petrinji, Glini, Pokupskom, Sisku, Kravarskom…neću nabrajati dalje druga mjesta…i druga mjesta, sada razorena potresom… Pomozimo jedni drugima, jedni druge trebamo. Nemam razloga veseliti se, pogotovo sada.

Nemaju svi topli dom, pitku vodu, hranu, odjeću, deku…radije pomozite drugima, nego da novac potrošite na nešto što ćete spaliti, a jedna obitelj se može istom svotom nahraniti, ugrijati, tjedan dana. Obično većina vas potroši na pirotehniku i ostale naprave, stvarčice, popriličnu svoticu, samo nek dijete ima. U krivu ste, totalno.
Pokažimo dostojanstvo, podršku ljudima koji su izgubili sve. Ne dozvolite da vaši vatrogasci imaju pune ruke posla, i ovako imaju, dodatno je nepotrebno.

Ljudi, držite se, niste sami…”, stoji u objavi.

Sutra je stara godina, čekamo novu 2021…
Bilo bi predivno da ne puca se, i upotrebljava pirotehnika i ostala oruđa…

Objavljuje Vatrogasci – Oni su naši HerojiSrijeda, 30. prosinca 2020.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views