SVI ČEKAJU

Galerija | Pogledajte kako izgleda ‘konvoj spasa’ kod Zira: Nitko se ne miče, a Dalmacija i dalje ‘odsječena’

Iz Hrvatskog autokluba ističu da će početi propuštati osobna vozila prema Dalmaciji čim se stvore povoljniji vremenski uvjeti. Trenutačno su ceste zatvorene zbog snijega u Lici i Gorskom kotaru, te jake bure i s orkanskim udarima u priobalju

Prema zadnjim informacijama iz Hrvatskog autokluba (HAK), privremeno je zaustavljeno formiranje konvoja, a čim se stvore vremenski uvjeti, ponovno će se propuštati osobna vozila prema Dalmaciji.

Na fotografijama je snimljen “konvoj spasa” kod Zira, vozila stoje i ne vozi se.

“Nakon propuštenog određenog broja osobnih vozila s autoceste A1 iz smjera Like prema Dalmaciji preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50 i DC27), a zbog pogoršanja vremenskih uvjeta koji znatno utječu na sigurnost cestovnog prometa, privremeno se obustavlja formiranje konvoja. Čim se vremenski uvjeti smire i stvore se uvjeti, ponovno će se propuštati osobna vozila prema Dalmaciji”, izvijestili su iz HAK-a.

Osim toga, zbog loših vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru te zbog jake bure koja u priobalju povremeno ima i olujne te orkanske udare, trenutno nema slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

“U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje”, kazali su iz HAK-a.

Ranije je jutros za Danas.hr Željko Orešković, zvani Macola, kazao je da ondje vladaju velike gužve te da su ljudi noć proveli spavajući u restoranu, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari