WOOOW!

Video | Pogledajte ovu snimku! Istrijan izveo zahtjevan trik na rolama koji je odjeknuo i do New Yorka!

Screenshot

Gotovo su dvije godine bile potrebne da Sven Buršić, 34-godišnji roler iz Umaga, uspješno izvede ovaj zahtjevni trik. Na rolama je, iza dvorane Žatika u Poreču, uspješno “proklizio” četirima dugačkim rukohvatima, čija ukupna dužina iznosi više od sto metara.

Kako piše Glas Istre, takvim je pothvatom uspješno savladao najduži “line” na svijetu, odnosno niz trikova koje roler mora izvesti u jednom pokušaju.

Da sve ne bi ostalo samo lijepo sjećanje pobrinuo se Leo Gamboc, koji je dronom uspješno snimio jedini uspješno izvedeni pokušaj izvedbe. Snimka je poslana na prestižno natjecanje “I Roll New York”, koje okuplja video klipove najboljih trikova iz cijelog svijetu. Zadnjeg je dana 2020., u konkurenciji od preko 500 videa, ovaj klip osvojio odlično drugo mjesto i novčanu nagradu od 500 američkih dolara.

Premda se izvedba trika na prvu čini jednostavnom, plod je to dugogodišnjeg bavljenja ovim ekstremnim sportom.
Buršić, naime, role vozi već punih 20 godina. Ove je godine postao državni prvak u disciplini “freestyle”, a njegov uspjeh pomno prati i Hrvatski olimpijski odbor, čiji je Buršić stipendist 3. kategorije. U razgovoru je za Glas Istre, osim detalja o izvedbi samog trika, iznio i nekoliko zanimljivosti o ovom sportu, koji broji čak 52 discipline.

Pogledajte video sjajnog pothvata Svena Buršića:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari