INCIDENT NA ZAGORSKOJ

Pogledajte snimke incidenta! Mladić napao vozača autobusa, prijetio i vikao da mu je ‘tata odvjetnik’

Foto: Screenshot/ RTL

‘Vidio sam da nije sav svoj, da je ili drogiran ili pijan’, ispričao je vozač ZET-a kojemu je unezvijereni mladić prijetio na autobusnoj postaji

“Stajao sam na semaforu na raskrižju sa Selskom. Odjednom je počeo lupati šakom po staklu i vikati da mu nisam stao na stanici na Selskoj. Ja sam mu rekao da uopće nisam bio na toj stanici, Selska je autobus 109, ja sam 118, Mažuranac – Voltino. Upali se zeleno i odem na stanicu, kada dolijeće on i uporno priča o Selskoj stanici i uvjerava me da idem na Črnomerec”, tako je vozač (podaci poznati redakciji) spomenute linije ZET-ovog autobusa za RTL.hr krenuo opisivati incident s nasilnim mladićem koji će mu dugo biti urezan u sjećanje.

Sve se dogodilo u četvrtak oko 18 sati na autobusnoj postaji Zagorska. Nakon što je vozač stao na stanici Zagorska, mladić je utrčao u autobus i tada počinje show.

Nakon natezanja oko toga o kojoj se liniji radi i gdje se autobus zaputio, vozač se zbog općeg mira i mogućnosti polaska složio s njim da ide na Črnomerec iako je zapravo išao na Mažuranićev trg, te zamolio nasilnog putnika da se odmakne kako bi mogli nastaviti vožnju.

“Vikao je da šta ja glumim, da ja njemu nisam stao na dvije stanice. Vidio sam da nije sav svoj, da je ili drogiran ili pijan. Rekao sam mu neka se odmakne da nastavim voziti na što je on odvratio da neće i počeo filozofirati”, nastavlja vozač.

Na snimci koju je uspio snimiti vozač, čuje se kako mu mladić izvikuje svu salvu uvredi i prijetnji, a pohvalio se i ocem koji je navodno odvjetnik.

“Prijetiš se, nemaš masku, nemaš ništa. Meni je tata odvjetnik, ja neću platiti kaznu. Ako se ti meni nećeš odmaknuti na stanici, zašto bi se ja tebi odmaknuo u busu? Neću se odmaknuti nema šanse”, vikao je mladić i nastavio se hvaliti kako je popio dvije vodke i deset piva, rugati se vozaču i govoriti mu da ne zna ni mijenjati brzine te da ima “mrtvog automatika”.

Nakon što nije uspio otključati vrata, neugodan se putnik počeo penjati kroz otvor između ograde koja odvaja vozača od putnika i prednjeg stakla te gađati vozača cigaretama.

“Pokušao mi je ući u kabinu, no nije uspio jer sam ju uspio zaključati, nakon čega je pokušao ući kroz otvor između stakla i kabine. Bilo je situacija gdje su na kolege s nožem krenuli. Ja sam ostao skroz miran i do zadnje sekunde”, priča vozač koji je nakon toga uspio pozvati policiju, a mladić je izašao na stanicu gdje je nagovarao prolaznike da mu butu svjedoci kada dođe policija i gurao im novac u džep.

“Kako se gurao unutra pokušao me zagrabit, a ja sam uzmaknuo i glavom udario u staklo. Kako nije uspio ući unutra maknuo se pored i onda je na kraju bacio svoje dokumente meni u glavu, osobnu, zdravstvenu i 300 kuna. Nakon par minuta je došla policija koja je uzela njegove dokumente i napravila zapisnik. Ja sam otišao na hitnu jer sam bio u stanju šoka i nisam više mogao voziti”, prepričava napadnuti vozač.

Kaže i da su ovakvi napadi u posljednje vrijeme česti. On se sa sličnim incidentom susreo prije dvije godine kada je jedan vozač automobila ušao u okretište autobusa i morao uzmaknuti pred njim.

“On se htio okrenuti s autom, nije mogao i trebao ići u rikverc. Došao je do mene i počeo prijetiti. Svaka šuša je na nas vozače galamila i tukla nas. Automobili staju na stajalište za autobuse i mi ne možemo lijepo ući na stanicu i približiti se rinzolu i, na primjer, normalno pustiti invalide u kolicima ili starije osobe”, požalio se vozač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari