Video | Pogledajte trenutak kada je Glavaš dobacio sucu: ‘Sram vas bilo! Vi ste jedno govno, nabijem vas na **rac!’

Glavašu su tijekom izricanje presude od sedam godina zatvora za ratne zločine u Osijeku popucali živci te je prekinuo suca i pitao mora li on to slušati. Kad mu je sudac rekao da može izaći, on se ustao te dobacio psovke

Branimir Glavaš uz psovke je danas napustio sudnicu zagrebačkog Županijskog suda tijekom objave presude kojom je ponovno osuđen za ratni zločin nad osječkim Srbima u Domovinskom ratu, a cijeli je postupak nazvao politički motiviranom farsom.

Osuđen je na sedam godina zatvora, ali u pritvor ne ide zato što sudac nije izrekao mjeru pritvora.

“Predsjedniče moram li ja ovo slušati?”, pitao je Glavaš suca Dražena Kevrića koji je obrazlagao novu nepravomoćnu presudu na sedam godina zatvora u jednom od najduljih hrvatskih pravosudnih postupaka. Sudac je rekao da ne mora i da može izaći što je Glavaš i učinio te revoltirano izašao.

Pritom je dobacio psovke: “Sram vas bilo! Vi ste jedno govno! Nabijem vas na **rac, vas i vaš sud!”

Nakon Glavaševa izlaska iz sudnice, sudac je nastavio čitati obrazloženje presude.

Na pitanje hoće li napustiti Hrvatsku, Glavaš je rekao da će on “putovati kao slobodan čovjek”.

Osim Glavaša, na četiri godina zatvora nepravomoćno je osuđena Gordana Getoš Magdić, nekadašnja zapovjednica voda posebne postrojbe za diverzantsko-izviđačke namjene Operativne zone Osijek, dok su pripadnici tog voda Dino Kontić i Zdravko Dragić osuđeni na po tri godine, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari