LAKO JE MAHATI TUĐIM...

Pogledajte video: Ruska službenica za mobilizaciju urla na muškarce koji ne žele na bojište

Foto: Screenshot Twitter Tadeusz Giczan

Poručuje im da je njen djed bio i borio se u Drugom svjetskom ratu te da i oni sad moraju napraviti isto

Otkako je ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio vojnu mobilizaciju, društvenim mrežama kruže snimke prosvjeda, ali i svakakvih načina što su sve muškarci spremni učiniti kako bi je izbjegli.

Među svima njima, pojavila se i snimka na kojoj se vidi grupa muškaraca u Dagestanu, republici u Ruskoj Federaciji, kako se prepiru sa službenicom za novačenje koja im govori da moraju ići u rat jer se tu radi o njihovoj, ali i budućnosti zemlje.

Poručuje im da je njen djed bio i borio se u Drugom svjetskom ratu te da i oni sad moraju napraviti isto. Skupina muškaraca poručila joj je da to nije rat, već politički rat.

Žene i djeca plaču, muškarce odvoze autobusima

“Boriti se za budućnost? Pa mi jedva imamo sadašnjost”, ljutito govori jedan muškarac, dok drugi dodaje: “Jesmo li sada potlačeni?”

Ona im odgovara da nisu potlačeni, a kad ju pitaju “zašto bi onda išli u rat te da to ni nije rat, već samo politika”, žena odgovara:

“Jeste li normalni? Što vi to govorite?”

Ovo je samo jedna od svih snimaka koje kruže, članovi obitelji, žena i djeca plaću za svojim muževima i očevima, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari