HGSS spasio dvoje stranaca sa stijena iznad uvale Zavratnica

Foto: Facebook/GSS Gospić

U nedjelju u večernjim satima turisti su spašeni sa stijena iznad uvale Zavratnica

Zahvaljujući brzoj reakciji HGSS-a, postaja Gospić, nepromišljena avantura dvoje stranaca ipak nije završila tragično.

Naime, dvoje turista zaglavilo je pod okomitom stijenom pokušavajući se od mora popeti do vidikovca koji se nalazi iznad uvale pored Jadranske magistrale.

”Iako postoji označena staza iz uvale prema vidikovcu, nismo uspjeli saznati zašto su oni odabrali „lakši“ put??? Vjerojatno su procijenili da je bliže i brže… da, mi volimo kad oni procjene”, kazali su iz HGSS-a.

Kad su shvatili da dalje nema puta, a ispred njih je bila tek stijena, pozvali su u pomoć 112. Da stvar bude gora, na sebi su imali kroksice i fine sandalice.

”Naravno, kada smo na moru uz obuću s kojom idemo u more na sebi imamo i odjeću za u more, kako drugačije? Zaista u toj situaciji ništa drugo nije ni preostalo i napravili su najbolje što su mogli. Ma tko kaže da stranci rade samo gluposti, znaju oni i ponešto pametnog”, dodaju iz HGSS-a.

Dali su im upute što da rade, odnosno da ništa ne rade i krenuli u još jednu akciju spašavanja. Dva spašavatelja prišla su bočno do njih. Kako nisu bili ozlijeđeni, spašavatelji su pronašli nešto lakši put i sigurno ih spustili u u uvalu do mora te turističkom stazom izveli u Jablanac.

”Nadamo se da su napravili nekoliko fotografija s ovog improviziranog vidikovca jer zalasci sunca iznad Zavratnice su zaista prekrasni”, zaključuju iz HGSS-a.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari