NEVJEROJATNO

Pojavila se informacija o pljačkama na potresom pogođenom području; Evo što kaže MUP!

Foto: Vijesti.hr

‘Na terenu se, radi osiguranja javnog reda i mira te sprječavanja počinjenja kaznenih djela, nalazi maksimalan broj policijskih službenika’, kažu u MUP-u za RTL.hr

Nakon što je Petrinju i okolicu pogodio žestok potres, a cijela se Hrvatska ujedinila u pružanju pomoći građanima koji su ostali bez krova nad glavom, sinoć se pojavila informacija da se na tom području događaju pljačke.

O tome je na svom Facebook profilu pisao saborski zastupnik Suverenista Željko Sačić.

“Dragi prijatelji, sad sam izvješten od hrvatskih heroja iz pogođenih sela Banovine. Pojavio se (nažalost, očekivani) dodatni sigurnosni problem.. Naime, već su uočeni i od samoorganiziranih očajnih ljudi, registrirani GADOVI LOPOVSKI, LEŠINARI, PLJAČKAŠI.. koji koriste strašnu životnu situaciju i počinju pljačke po kućama, pod izlikom da su došli “pružati pomoć unesrećenima”…POLICIJO..NA NOGE..postavite punktove i bagru uhititi , onesposobiti..neutralizirati!!! Seoske straže su vec postavljene”, napisao je Sačić.

Tijekom jutra poslali smo upit Ministarstvu unutarnjih poslova s pitanje jesu li ove informacije točne. Evo što su odgovorili za RTL.hr.

“U odnosu na potresom pogođeno području Policijske uprave sisačko-moslavačke obavještavamo Vas kako se na terenu, radi osiguranja javnog reda i mira te sprječavanja počinjenja kaznenih djela, nalazi maksimalan broj policijskih službenika. Policija ne raspolaže saznanjima da je na navedenom području došlo do masovnih pljački imovine naših građana, a ukoliko naši građani imaju konkretnih saznanja neka o tome obavijeste policiju”, poručili su iz MUP-a za RTL.hr.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari