POTRES U DOBA KORONE

Stari stanovnici Petrinje ne žele napustiti svoj grad: ”Trebaju se maknuti, opasnost od urušavanja je ogromna!”

Photo: Ilustracija/Marko Lukunic/PIXSELL

U jučerašnjem razornom potresu od 6,2 po Richteru s epicentrom kod Petrinje poginulo je sedmero ljudi a najmanje šest osoba je teško ozlijeđeno

Snažan potres ostavio je katastrofalne posljedice na grad, a opasnost od urušavanja, kao i od novih potresa je i dalje visoka.

Ipak, mnogo je onih, uglavnom starih stanovnika, koji ni pod koju cijenu svoj grad ne žele napustiti!

”Centar grada je zatvoren, mi smo do kraja bili svjedoci tih tragedije koje su se dogodilo. Nismo ni spavali, mi smo cijelo vrijeme radili, mnogi nisu htjeli napustiti svoje kuće. Obišli smo sva sela, od Crvenog križa, HGSS-a, mislim da je odnesena pomoć, nekima je bilo dovoljno i da mu se čovjek obrati, da vidi da nije sam”, rekla je ravnateljica Crvenog križa Petrinja za Index.

“Nažalost smo jučer bili svjedoci tragedije koje su se dogodile. Djevojčica je poginula. Opasnost je velika, pogledajte ove kuće, ovo sad ovo što se trese je vrlo opasno, sve može pasti. Morate znati da je to većinom staro pučanstvo koje ne želi napustiti svoje ognjište, ne možete ih uvjeriti da je za njih bolje da napuste svoj grunt. Molim vas nemojte nam slati kvraljivu hranu, ne mislim na pokvarenu nego onu koju treba držati na niskim temperaturama. Zagrebački ugostitelji su kuhali tople obroke jučer, doći će i danas, s tim toplim obrocima ćemo opskrbiti sav grad i sva okolna sela”, objasnila je.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari