PRODUŽENI USKRSNI VIKEND

Policija će cijeli vikend provoditi veliku akciju: ‘Uključit će se maksimalno raspoloživ broj policajaca’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najveće povećanje prometa očekuje se danas poslijepodne i uvečer, u subotu u prijepodnevnim satima te u ponedjeljak, na glavnim prometnim i tranzitnim pravcima

Hrvatski autoklub (HAK) javlja da je pojačan promet na gradskim cestama, obilaznicama i glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora (A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb) te istoka (A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac) kao i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz Hrvatske.

Autocesta A1 (Zagreb-Split-Ploče) otvorena je za sve skupine vozila te nema većih gužvi i zastoja. Na A2 (Zagreb-Macelj) promet pojačan u smjeru Zagreba. Na A3 (Bregana-Lipovac, uključujući i zagrebačku obilaznicu) pojačan je promet u smjeru istoka, a zbog prometne nesreće kod čvora Kosnica u smjeru Lipovca vozi se usporeno, javio je HAK u 15.30 sati. Na A6 (Rijeka-Zagreb) također nema većih gužvi i zastoja, kao i na državnoj cesti DC1 (Karlovac-Knin-Split). Na Jadranskoj magistrali zona radova je između Jadranova i Crikvenice pa se vozi jednim trakom, naizmjence. Večeras od 22 do 6 sati sutra ujutro u tunelu Učka vozit će se naizmjence, zbog radova.

Pojačane aktivnosti prometne policije

Policija je najavila da će za blagdane provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti, a pozvala je i sve sudionike u prometu na pridržavanje propisa kako bi uskrsni blagdani protekli mirno i bez stradavanja u prometu. Napominju kako se tijekom uskrsnih blagdana u značajnoj mjeri povećava intenzitet prometa na cestama zbog dolaska hrvatskih državljana koji su na privremenom radu u drugim državama, ali i tranzitnog prometa stranih državljana koji su na proputovanju kroz zemlju.

Najveće povećanje prometa očekuje se danas u poslijepodnevnim i večernjim satima, zatim u subotu u prijepodnevnim satima te u ponedjeljak, na glavnim prometnim pravcima koji vode iz unutrašnjosti prema moru, kao i glavnim tranzitnim pravcima, odnosno na autocestama.

Zbog povećanog prometa na cestama povećava se i broj prometnih nesreća, kao i broj stradalih osoba u njima. Većina prometnih nesreća događa se jer određeni broj sudionika u prometu grubo krši osnovne prometne propise.

‘Pridržavajte se prometnih propisa’

Stoga će MUP posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa i poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti. U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika, a organizacija rada planirat će se tako da se osigura vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama, odnosno da se pokriju svi prometni pravci koji se statistički iskazuju kao ugroženi.

“Međutim, svjesni smo činjenice kako je aktivnost prometne policije samo jedan od čimbenika kojim se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i da se primjerena sigurnost u cestovnom prometu ne može ostvariti isključivo i samo poduzimanjem mjera policije. Stoga ovom prilikom upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa”, poručili su iz policije.

HAK-ova prometna prognoza za subotu, 8. travnja, kaže da se očekuje pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, autocestama A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka i A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba te A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, na Istarskom ipsilonu, Ličkoj magistrali (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji. Pojačan promet bit će i u trajektnim pristaništima, gdje su moguća čekanja. Osobito u Istri i na sjevernom Jadranu, prenosi Net.hr.PRODUŽENI USKRSNI VIKEND

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari