BURAN DAN ZA TENISAČA U AUSTRALIJI

Policija je došla ponovo uhititi Đokovića; Brat tenisača: Novak je sada s odvjetnicima

Marko Dimic/PIXSELL

Nakon što mu je australski sud odobrio dobivanje vize i ulazak u državu, Novak Đoković mogao bi ponovo biti uhićen, piše srpski list Kurir. Navodno oko njegovog hotela kruže bijeli kombiji, a ključni čovjek za odluku australski je ministar Alex Hawke koji sad ima četiri sata da odluči hoće li Novaka deportirati ili ne.

Prema izvještajima pojedinih izvora iz Australije, ali i iz Srbije, Novaku se sprema deportacija iz Australije.

Brat tenisača, Đorđe Đoković. potvrdio je da Novaka žele deportirati.

“Besane noći za cijelu obitelj. Prolazimo kroz jako teške trenutke, Novak je pokazao koliko je ustrajan i koliko vjeruje u svoje ideale i da je veliki čovjek i izborio se ne samo za sebe već za cijeli svijet. S druge strane imamo sustav u Australiji koji je donio odluku u korist svim činjenicama i nije postojao razlog za nekom drugom odlukom, a sad dobijamo informacije da je očito ministar unutarnjih poslova iznad suda”, rekao je Đorđe Đoković za TV Prva.

“Definitivno je ovo politika, sve je ovo bila politika. Mi smo angažirani na svim društvenim mrežama i posljednja je informacija da ga hoće zatvoriti. Trenutno se savjetujemoi s advokatima i PR službama. Novak je sa svojim odvjetnicima u prostorijama gdje je bilo suđenje, a on trenutno razmišlja o svojim opcijama. Ovo je bio veliki poraz za australijske vlasti i ovo teško podnose”, kazao je Đorđe novković, prenosi Alo!.

Kako je napisao novinar Oliver Brown, Đoković može biti deportiran, ali australski ministar ima četiri sata kako bi tu deportaciju potvrdio.

Sud odlučio jedno, a sad se provodi drugo?

Australski sudac Anthony Kelly odlučio je da nije bilo razloga za oduzimanje vize Novaku Đokoviću pri dolasku u Australiju. Srbin je, naime, došao u Melbourne zaigrati na Australian Openu kao branitelj naslova, a umjesto toga našao se u imigracijskom pritvoru u kojemu se nalazi još od srijede.

Sudac je presudio kako bi Đoković u roku od 30 minuta trebao biti pušten iz imigracijskog pritvora, kako bi mu trebali poništiti odluku o oduzimanju vize i kako bi australska vlada trebala platiti sve troškove. No čini se da će ova priča dobiti puno drugačiji epilog, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari