NARUŠIO UGLED POLICIJE

Policija o incidentu: ‘Policajac je krivo procijenio, nije bilo potrebe da se ometa rad novinara’

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Iz splitske policije kažu kako je interventni policajac pokazao manjak taktičnosti i pristojnosti u postupanju

Splitska policija oglasila se o sinoćnjem incidentu ispred  Doma za starije osobe u Vukovarskoj ulici kada je interventni policajac bezobrazno i naprasno prekinuo javljanje uživo novinarke HRT-a.

Iz policije se ispričavaju medijima i građanima zbog ponašana interventnog policajca koji je, kako kažu, pogrešno procijenio na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje, te izvršiti naloženu zadaću.

Priopćenje policije pročitajte u nastavku:

Poštovani predstavnici medija,

U  odnosu na ponašanje policijskog službenika ispred Doma za starije i nemoćne, u ime PU splitsko-dalmatinske ispričavamo se svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć tamo nalazili i svjedočili događaju sa snimke.

Policijski službenici angažirani su ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, a sve u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano.

Jedan policijski službenik se tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio bespotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju.  Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje, te izvršiti naloženu zadaću. 

Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe želimo se ispričati novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović. 

Smatramo kako je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe radi čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo“, poručili su iz splitske policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari