'RADILI' ČEKIĆI I LETVE

Policija o incidentu u Kninu: Žena košarkaša iz Čačka šamarala djevojčicu, on kaže: ‘Rekao mi je: Ubili ste mi majku, sad ću ja vas’

Idi na originalni članak
Foto: PIXSELL Montaža: Net.hr

Policija će podnijeti kaznene prijave protiv svih sudionika sukoba

Oglas

Policija je objavila priopćenje o obračunu u Kninu, koji je započeo napadom srpskog košarkaša Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku zbog nesuglasica u prometu. Sve je završilo velikim fizičkim obračunom između dvije obitelji.

PU Šibensko-kninska objavila je da je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je u utorak u večernjim satima na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila vozilom zaustavila došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede).

Nakon tog događaja, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede.

Povezani VIDEO:

Podnošenje kaznene prijave protiv svih sudionika

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad šest osoba – petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom – utvrđeno je da su počinjena kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda kao i remećenje javnog reda i mira:

53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3.,
69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2.,
37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,
36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2.,
te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku. S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe”, navodi se u priopćenju.

Prepriječili im put automobilom a zatim je uslijedilo šamaranje

Podsjetimo, do incidenta je došlo nakon što su košarkaš Borca iz Srbije, Sava Lešić – inače porijeklom iz Knina – i njegova supruga pred ulazom u Knin automobilom prepriječili put automobilu u kojem su bile dvije sestre od 25 i 13 godina iz Knina. Lešić je navodno pokušao preteći auto koji je vozila 35-godišnja Kninjanka, a kada mu je to napokon pošlo za rukom, zaustavio je vozilo te su on i supruga pričekali djevojke. Lešićeva žena je izašla iz automobila i nakon svađe fizički nasrnula na 13-godišnju djevojčicu da bi se potom umiješao i Lešić koji je također fizički nasrnuo na djevojke.

Po dolasku kući, djevojke su ocu, inače jednom od prvih hrvatskih redarstvenika i aktivnom policajcu, ispričale što se dogodilo. Događaj je prijavljen i policiji, a otac i brat djevojaka potom su otišli u selo u kojem košarkaš boravi kako bi išli vidjeti tko je napao djevojke. Kako mještani svjedoče, braća Lešić, Sava i Dragan, fizički su napali oca i brata Kninjanki. Brat, inače vojnik Hrvatske vojske, završio je s teškim ozljedama u bolnici u Kninu, a zatim je prebačen u šibensku bolnicu te je danas pušten kući. Navodno su se u obračunu koristili čekić i letva. Sava i Dragan, inače državljani Hrvatske i Srbije, kasnije su pronađeni i privedeni na razgovor u policiju.

‘Stao sam jer sam želio vidjeti zbog čega mi vozačica nije dozvolila da je preteknem’

O cijelom incidentu oglasio se i Lešić koji je dao izjavu za srpski Sportal:

“Prije ulaska u selo Kosovo pokraj Knina htio sam preteći automobil njemačkih registarskih tablica koji mi nije dozvoljavao da ga preteknem i prelazio je u moju traku. U tom trenutku dolazilo je vozilo iz suprotnog smjera i sekunde su dijelile mene i moju obitelj od katastrofalnog sudara”, tvrdi Lešić. Stao je, kako kaže, jer je želio vidjeti zbog čega je vozačica to napravila, pogotovo jer je i ona vozila dijete.

“Međutim, odmah je krenulo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi gdje je ona rekla da smo četnici i da joj je muka od nas. Supruga je izašla iz automobila, djevojčica od 13 godina je skočila na nju i počela je čupati. Razdvojio sam ih, ušli smo u automobil i krenuo sam prema našem zaseoku te primijetio da me taj automobil prati i konstantno fotografira. Kada smo stigli kući, nakon 30-ak minuta došla su dva automobila i izašla su dva čovjeka, jedan srednjih godina i jedan mlađi. Krenuli su tražiti automobil po dvorištu i kada je mlađi vidio moj automobil počeo je vikati: “To je taj”, a stariji: “Ubili ste mi majku ’95-te, sada ću ja vas sve pobiti” i počeo je udarati mog brata”, tvrdi Lešić i nastavlja:

“Nakon toga smo u samoobrani reagirali da ne dođe do većeg incidenta i stariji čovjek je otišao do automobila da izvuče lanac s metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim je krenuo prema meni, a ja sam se pokušao braniti bježeći. Nakon toga, dok me on ganjao, sam pao, što sam iskoristio da ga razoružam i tada se pojavio mlađi koji je napao mene, ali taj napad brat i ja odbijamo, gdje se mlađi povukao odmah, a stariji je nastavio s prijetnjama. Od tog trenutka, mi smo nastojali da oni što prije odu i da se ta situacija završi jer su djeca mog brata i mene bila na terasi, vrištala i plakala. Srećom, oni su otišli kućama, mi smo slučaj prijavili policiji. Bio sam prisiljen dati ovu izjavu zbog svega što je objavljeno u hrvatskim medijima, više ovo neću komentirati”, rekao je Lešić za Sportal, prenosi Net.hr.

Exit mobile version