MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA

Policija poziva građane koji još uvijek čuvaju neregistrirana oružja da ih predaju bez straha!

Ilustracija

Pozivamo građane koji još uvijek čuvaju neregistrirana eksplozivna sredstva da ih bez bojazni predaju policiji, a osobito molimo da se takva opasna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi

Proteklih dana policija je na području Rijeke i okolice te Gorskog kotara evidentirala pet dragovoljnih predaja oružja i eksplozivnih sredstava. Tako su građani predali jednu automatsku pušku M-47 i pištolj s pripadajućim spremnicima, kao i dvije ručne bombe M-75, tromblonsku minu te ukupno 392 komada različitog streljiva. Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će biti zbrinuta prema pravilima struke.

Zahvaljujemo savjesnim građanima koji su se pridružili akciji “Manje oružja, manje tragedija” kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava.
Molimo i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirana eksplozivna sredstva da ih bez bojazni predaju policiji, a osobito pozivamo da se takva opasna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi.

Napominjemo k tome da eksplozivna sredstva građani ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već namjeru za dragovoljnom predajom mogu prijaviti policiji na broj 192. Nakon poziva na adresu građana doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka koji će ta sredstva sigurno preuzeti, a ujedno će se osigurati i anonimnost dojave.

Detaljne informacija o provedbi Akcije, kao i predaji oružja i drugih eksplozivnih sredstava mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari