TEŠKA SITUACIJA

UGOSTITELJI UZRUJANI: ‘Sve ide u krivom smjeru; Krenuli su ilegalni partiji, a morat ćemo i dizati cijene!’

Printscreen / RTL

Ugostitelji istču da su mjere dobre za građane, ali da oni od Vlade traže obeštećenje jer ne mogu poslovati

Predstavnici Nacionalne udruge ugostitelja održli su izvanrednu konferenciju na kojoj su upozorili na svoj težak status zbog mjera Stožera vezanim uz koronavirus koje su na snazi od ovog tjedna. Ugostitelji su ogorčeni i smatraju da će većina njih morati staviti ključ u bravu jer je nemoguće, kako su naglasili, biti rentabilan uz takve uvjete poslovanja.

“Ne želimo biti lice Džihadi Johna protiv Stožera. Sve mjere koje su donijeli su dobre za zdravlje Hrvata, naših zaposlenika i gostiju. Pristali smo na mjere i razgovarali o obeštećenju. Nemoguće je u ovim uvjetima s istim cijenama biti ekonomski isplativ,” rekao je Mario Medak na početku ističući da ne žele biti protiv Stožera.

“Pojedine kolege su osam mjeseci sjedile na ušima i sad shvatile da oni ne mogu raditi. Želimo da nas Vlada primi i da imamo dijalog s njom o obeštećenju. Lockdown u ožujku je primijenjen na sve subjekte. Ove mjere sada su primjenjene na samo jednu djelatnost, a to je protivno Ustavu. Ne želimo da sve ide u krivom smjeru. Krenuli su ilegalni partiji. Ako ostanemo na ovim mjerama, morat ćemo dignuti cijene i još ćemo više otjerati ljude od nas”, kazao je Medak.

Istaknuo je da će svi raditi “na malu vagu”. Rekao je i da nije u redu da kazne za nenošenje maski od 20.000 do 70.000 kuna idu na teret ugostitelja.

“Za jedan dan se može napisati 2,5 milijarde kuna kazne. To je nebulozno i nema nikakve logike. Mi ćemo i dalje razgovarati sa Stožerom, da to sve utanačimo”, rekao je Medak.

Kad je riječ o covid redarima: “Ako gospodinu Trutu nedostaje zaposlenika, neka zaposli 20.000 ljudi s burze. Mi nismo tu da to radimo!, istaknuo je Medak.

Rekao je da je pitanje hoće li ugostitelji u ovoj situaciji uopće opstati.

“Hoće li to uskoro biti samoposluga, neće biti konobara, sve će se naručivati mobitelom… mi to ne znamo. Mi možemo tražiti čudesa, ali to je sve pitanje regulatora”, istaknuo je i pozvao sve kolege da ne spominju obitelj članovima Stožera.

Zbog velikog rasta broja zaraženih, Stožer je, podsjetimo, uveo strože mjere za ugostiteljsk djelatnosti: skraćeno im je radno vrijeme do ponoći, uvedeno obavezno nošenje maski u kafićima i restoranima, ograničen broj gostiju (četiri kvadratna metra po osobi), covid redari za okupljanja gdje je više od 50 osoba…

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frtlvijesti%2Fvideos%2F2857138087839402%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”316″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari