ČETVEROGODIŠNJI UKRAJINAC

Poljska policija: Maleni dječak iz viralnog videa nije sam prešao granicu

Foto: Screenshot/ Twitter

CNN je tvrdio da je ‘najvjerojatnije sam’, ali je poljska granična straža to opovrgnula

Nakon videa koji je postao viralan u cijelom svijetu, a koji prikazuje dječaka iz Ukrajine koji, kako je tada navedeno “sam prelazi granicu jecajući” bez pratnje roditelja, oglasili su se iz Granične službe Poljske negirajući ove tvrdnje.

Nedavno je postala viralna snimka uplakanog dječaka koji sam prelazi granicu koju je objavio CNN, a koju su prenijeli svjetski mediji. Zbog rata u Ukrajini brojna djeca bila su prisiljena postati izbjeglice i preći granicu. Na viralnoj snimci doima se kako uplakani dječak u šarenoj jakni sam prelazi granicu.

CNN je tvrdio da je “najvjerojatnije sam”, ali je poljska granična straža to opovrgnula, piše poljski radio ZET.

Video, emitiran na CNN-u, postao je vrlo popularan. Uplakano dijete koje samo bježi od rata ilustriralo je tragediju kroz koju prolaze milijuni Ukrajinaca.

“Obavještavamo vas da, suprotno informacijama koje su nažalost prenijete u medijima, 4-godišnji Valeri iz Ukrajine nije sam prešao granicu. Bio je sa svojom obitelji”, poručili su iz poljske granične policije.

Dječak je od policajaca dobio slatkiše i on i njegova obitelj su na sigurnom.

Ukrajinska glasnogovornica za ljudska prava Ludmyla Denysova izjavila je u utorak da je od početka invazije na Ukrajinu ubijeno 41 dijete, a još 76 ozlijeđeno, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari