ZBOG STANJA U UKRAJINI

Pomamu za zalihama brašna, tjestenine, ulja ograničit će trgovački lanci. Evo što planiraju hrvatski

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Potrošači su počeli čak panično gomilati zalihe, no iz trgovačkih lanaca smiruju situaciju i poručuju: ‘Naša su skladišta puna, opskrbni lanci dobro funkcioniraju’

Trgovački lanac Eurospin već je ograničio kupnju najtraženijih artikala te se kod njih najviše mogu kupiti po dvije boce ulja, parkiranja šećera, tjestenine i brašna.

Slobodna Dalmacija provjerila je kako stvari stoje s drugim trgovačkim lancima.

Dario Mamić, direktor korporativnih komunikacija “Tommyja” ističe da nema potrebe za stvaranjem straha od nestašica i panike te poziva potrošače da kupuju u razumnim količinama.

“Poslovanje “Tommyja” u pogledu dostatnosti zaliha svih proizvoda za sada funkcionira stabilno. Osigurane su dovoljne zalihe robe kako bi se kupci opskrbili u primjerenim količinama”, rekao je Mamić te poziva da se ne stvara nepotrebna panika.

Iz Kauflanda kažu da također nemaju teškoća u lancu opskrbe pa tako ni sa zalihama te da ovom trenutku ne planiraju nikakva ograničenja za kupce.

Iz najvećeg domaćeg lanca “Konzuma” ponavljaju da su njihove prodavaonice, kao i skladišta, dobro opremljeni i da su za sve kupce i partnere osigurali dovoljne količine svih proizvoda, pa tako i jestivog ulja za normalnu kupnju i potrošnju.

Dodaju da su u svakodnevnom kontaktu s dobavljačima te će pratiti daljnji razvoj situacije kako bi na sve promjene na tržištu mogli pravovremeno reagirati, osigurati neometanu isporuku robe i nastaviti nuditi kupcima sve potrebne proizvode, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari