Pomoćnik ministra na odmoru sa službenim Audijem? Objašnjenja i izlike ministarstva su ‘vrh’

Fotografiju je za Vijesti.hr poslao čitatelj koji tvrdi kako je Barać službenim autom posjetio punca i punicu

Nakon što su se mediji lani raspisali o tome kako Vlada obnavlja vozni park s oko 1.000 vozila vrijednih oko 220 milijuna kuna s PDV-om, javnost je burno reagirala. No, kao i obično, ubrzo se na sve (zamalo!) zaboravilo i bura se stišala. U javnost je tada izašla i informacija i kako samo Ministarstvo poljoprivrede ima čak 201 službeno vozilo.

Da su im ta vozila prijeko potrebna dokazao je i pomoćnik ministra poljoprivrede, Zdravko Barać, koji je, izgleda, svoj službeni Audi iskoristio da ode na odmor u Nin.

Po svemu sudeći, da nije službenog Audija, nesretni pomoćnik ministra očito ne bi imao kako posjetiti punca i punicu koji, kako Vijesti.hr doznaju, ondje žive. U redakciju nam je stiglo nekoliko fotografija spomenutog automobila kako već najmanje tri dana stoji parkiran ispred kuće pomoćnikove svojte.

FOTO: Čitatelj Vijesti.hr

Cinici bi rekli da narodu barem nije žao što su utukli tolike pare na službene automobile pa bi se mnogi mogli čak i obradovati kada vide kako se nemilice troše i koriste. Šteta bi bilo da stoje kad se već platilo!

Fotografiju je za Vijesti.hr poslao čitatelj, koji nam je kazao kako je Tolušićev pomoćnik ondje stigao u četvrtak kod roditelja svoje supruge.

Poslali smo službeni upit Ministarstvu poljoprivrede, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Pomoćnik ministra Zdravko Barać nije koristio službeni auto u neslužbene svrhe, niti je u Nin stigao u četvrtak s obitelji na ljetovanje. Zbog sastanka s proizvođačima Ninskog šokola u subotu, pomoćnik ministra Zdravko Barać službenim je vozilom doputovao iz Zagreba u petak navečer. S njim nije doputovao niti jedan član obitelji.”

Gotovo je nevjerojatno kako su se pomoćniku ministra ‘poklopile’ okolnosti, pa smo ponovno upitali postoji li možda kakav službeni zapisnik ili bilješka s tog sastanka proizvođača Ninskog šokola s obzirom da se sama manifestacija odvija tek 21. srpnja, a da je auto i danas ondje parkiran.

I taj odgovor prenosimo u cijelosti:

“Vezano za Vaša dodatna pitanja, na operativnom sastanku se govorilo o mogućnosti zaštite ovog tradicionalnog suhomesnatog proizvoda, na čemu je pomoćnik ministra Barać osobno angažiran, a što je i u nadležnosti Uprave kojom on rukovodi.

Proizvođače Ninskog šokola posebno zanima mjera 4.2. Programa ruralnog razvoja RH (Potpora za ulaganja u preradu, marketing i razvoj poljoprivrednih proizvoda) putem koje bi mogli ostvariti mogućnost da se ovom proizvodnjom bave i komercijalno.

Proizvođači koji žele unaprijediti tu proizvodnju i s kojima je pomoćnik održao sastanak u subotu su: Niko Bakić, Miro Pupovac i Ivica Stulić.

Dakle, pomoćnik Barać je sukladno svojim kompetencijama i ovlastima, održao sastanak na temu poslova iz Uprave kojom rukovodi.

Nakon završetka službenih obveza pomoćnik Barać je parkirao sluzbeno vozilo na lokaciji koju navodite, prenoćio i danas se vraća u Zagreb.”

I baš kada smo pomislili kako Barać možda želi uštedjeti pa mu se i ne isplati vraćati do službenog početka manifestacije do koje mu je očito jako stalo, ispostavilo se da je spojio privatno s poslovnim, pomno ćemo pratiti hoće li biti prisutan i na samoj manifestaciji ‘Ninske šokolijade’.

Barać je, naime, pomoćnikom ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića imenovan u travnju ove godine. Bio je i pomoćnik ministra poljoprivrede 2016. godini, najprije u vladi Tihomira Oreškovića, a potom kratko u vladi Andreja Plenkovića. Razriješen je na osobni zahtjev te je prešao na mjesto ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije.

Prema nalazu Državne revizije u radu Agencije upravo u vrijeme dok je njezin ravnatelj bio Barać, utvrđene su brojne nepravilnosti stoga se čini kao idealan kandidat da se opet pridruži ovoj Vladi.

Ako se prisjetimo nedavne afere Mercedesa koji se preko noći stvorio u dvorištu ministrice Žalac, ili čudotvornih pašnjaka na kojima umjesto trave niču vile ministru Kuščeviću, ne čudi da se ponekad spoji ugodno s korisnim.
Sanja Petrović
Foto: Vijesti.hr/ Luka Stanzl/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari