POPULARNI PROFESOR PORUČIO KARAMARKU: ‘Škole ne uzimaju roditeljima djecu, nego ih pripremaju za život’

Popularni profesor Toni Milun upozorava kako Tomislav Karamarko širi pogrešnu ideju da škole uzimaju roditeljima djecu

Matematičar Toni Milun, koji inače na YouTubeu približava naizgled komplicirane ekonomske računice građanima, a ponekad i ministrima, osvrnuo se na Facebooku na izjavu šefa HDZ-a Tomislava Karamarka da ‘ne želi da mu uzimaju djecu’.

toni poruka

“Kaže Karamarko “Neću da mi uzmu djecu, da izađu iz škola, a da…” nastavak rečenice nije ovdje toliko bitan. Bitan je njegov stav da mi nastavnici UZIMAMO DJECU… E dragi Karamarko, mi profesori ne UZIMAMO DJECU vec ih PRIPREMAMO ZA ŽIVOT. Očekujem daljnje srozavanje ugleda nastavnika u društvu… osim ako se ne trgnemo”, poručio je.

Milun upozorava kako Karamarko širi pogrešnu ideju da škole uzimaju roditeljima djecu.

“Škole su tu da pripreme djecu za život i usade im određene vrijednosti. Izjave političara su previše značajne da bismo dozvolili da se na takav način odnose prema školstvu”, pojasnio je popularni profesor za Index.

Također je dodao kako je obrazovanje političarima danas apsolutno nebitno te da elitama na vlasti nije u interesu ulagatu u školstvo, jer se rezultati vide tek nakon deset ili više godina, dakle kad mandat završi.

“Mogli smo vidjeti prezentaciju programa nove Vlade u kojoj je najavljeno zaustavljanje reforme školstva. Vlada je poslije promijenila odluku, čak su rekli da se radi o slučajnoj pogreški u prezentaciji. Ali ako u svom programu koji se tiče obrazovanja objavljuju pogrešne podatke, to znači da im je obrazovanje zadnja rupa na svirali”, kazao je Milun.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari