Poruka hrvatske veleposlanice osvanula na jumbo plakatu: ‘Riješite se lošeg engleskog…’

Foto: Facebook/Twitter

Na plakatu piše ”Good riddance”, croatian ambassador, a ispod toga je logo i poruka Američkog instituta

Nespretnu izjavu veleposlanice RH pri EU, Irene Andrassy, upućenu Velikoj Britaniji povodom Brexita, jedna je škola za strane jezike iskoristila u svoju korist.

Podsjećamo, Andrassy, koja je vodila posljednji sastanak između izaslanika Velike Britanije i Europske unije,  kazala je britanskom veleposlaniku pri EU Timu Barrowu “Thank you, goodbye, and good riddance”. U slobodnom prijevodu bi to značilo “hvala vam, doviđenja, dobro da smo vas se riješili”.

Zbog ove izjave Andrassy se našla na udaru domaćih i britanskih medija, a mnogi su se zapitali je li riječ o neumjesnoj šali ili slabom znanju engleskog jezika.

Američki institut na svojoj je Facebook stranici objavio fotografiju jumbo plakata uz cestu koji ih reklamira. Na plakatu piše ”Good riddance”, croatian ambassador, a ispod toga je logo i poruka Američkog instituta: ”Rid yourself of bad english”, što u prijevodu znači: ”Riješite se lošeg engleskog”.

Ovo nije prvi put da je Američki institut u marketinške svrhe iskoristio loš engleski javnih osoba. Tako je 2017. godine Američki institut preko jumbo plakata reklamirao učenje engleskog jezika uz fotografiju prve dame SAD-a Melanije Trump i sljedeći tekst:  ”Zamisli samo koliko daleko možeš stići uz malo engleskog…”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari