Želite biti vlasnik pogrebnog ili ugostiteljskog poduzeća? Država prodaje udjele u brojnim firmama

Foto: Ilustracija

Centar za restrukturiranje i prodaju oglasio je prodaju vlasničkih paketa u 30 poduzeća

Krenuo je posljednji, treći krug velike akcije ”čišćenja” manjinskih udjela u državnom portfelju, što je jedna od mjera iz Vladina akcijskog plana za ulazak u eurozonu, piše Poslovni.

Centar za restrukturiranje i prodaju oglasio je prodaju vlasničkih paketa u 30 poduzeća, za koje će se ponude prikupljati postupkom javnog nadmetanja, a za najveći broj ponuđenih udjela održavanje je predviđeno za 27. veljače, i to za tvrtke za koje se nude manji udjeli u temeljnom kapitalu, dok se za najvrjednije dionice i udjele nadmetanje održava 9. i 23. ožujka.

Ovo je i natječaj na kojemu se nude dosad najzanimljiviji udjeli, a ukupno gledajući najvrjedniji na popisu je udjel u vinkovačkom hotelijeru GEM, u kojem država ima  udjel od 10,4 posto i nudi ga uz početnu cijenu od 2,87 milijuna kuna.

Startna cijena za 15-postotni udjel u sinjskom ugostiteljskom poduzeću Čilaš je 1,3 milijuna kuna, a za 18,9 posto udjela u najvećem riječnom brodaru HRB Dunavski Lloyd 920.000 kuna. Na listi se nalazi i velik broj udjela iz turističkog dijela portfelja, poput Vranjica Belvedere, hoteli Imperijal Vodice, Njivice te PGM Ragusa, Kamp Šimuni.

Na bubnju su i dionice splitskog građevinara Lavčević, Tehnomonta, bjelovarskog proizvođača jaja Gala, nekoliko veterinarskih stanica, prijevoznika Autotrans Lika i Autoprijevoza iz Otočca, zagrebačkog Uniona, Franka, Inovina, Tehnopublica, ivanićgradskoga Klasa, krapinske Kotke, a na popisu je čak i udjel od oko osam posto u Pogrebničkom poduzeću Zagreb kojeg država nudi za minimalno 610.000 kuna.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja