NOVI UDAR NA STANDARD!

Video | Poskupljuje jedna od osnovnih namirnica, ministrica uvjerava: ‘Hrvatskim potrošačima još uvijek je to povoljno’

Uvodi se i gornja granice marže za trgovce za mlijeko s 2,8 posto mliječne masti od deset posto. Više u videoprilogu!

Poskupljuje mlijeko! Odlučila je tako Vlada na prijedlog Ministarstva poljoprivrede. Cijena litre s 2,8 posto mliječne masti raste za 5 centi.

Odnosno litra će stajati jedan euro i tri centa. Također, uvodi se gornja granice marže za trgovce za mlijeko s 2,8 posto mliječne masti od deset posto. Razlog je, objašnjavaju, kako bi se zaštitila primarna proizvodnja mlijeka.

Detalje poskupljenja je za Danas.hr o otkrila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

“Dakle od danas su usvojene određene promjene koje se odnose na trajno mlijeko. Naša je procjena da će usvojene promijene utjecati stabilizirajuće na cijeli lanac. Odluka je izmijenjena na način da još osigurava kupnju trajnog mlijeka s 2,8% mliječne masti, a ono se najviše u Hrvatskoj koristi, hrvatskim potrošačima povoljno. Još uvijek je riječ o cijeni koja je među najpovoljnijima prema našim podacima i u okruženju, ali i puno šire”, kaže ministrica.

‘Smanjiti rizike’

Dodaje da su predložene i usvojene izmijene prema njihovom mišljenju na temelju dostupnih analiza.

“Naša je namjera bila smanjiti rizike smanjivanja otkupnih cijena mlijeka s obzirom na to da je riječ o nastojanju zaštite malih proizvođača, pri tome naravno da i druge mjere utječu na ove naše sveukupne ciljeve koje mi poduzimamo”, poručuje Vučković, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari