ŠTO JE TRULO U DORH-U?

Komentar Damire Gregoret: Što ne valja s našim tužiteljima?

Screenshot RTL

Već jako uzdrmani ugled institucije Državnog odvjetništva dobio je još jednu zvučnu pljusku

Najskuplje vještačenje u povijesti Hrvatske, plaćeno u slučaju ‘veliki Agrokor’ čak milijun i 150 tisuća eura, je – nezakonito.

Doista, što je trulo u DORH-u? Padaju im skupa vještačenja, ovo ne bi bilo prvi put, zločine otkrivaju novinari i europski tužitelji, zadnji Gabrijele Žalac, ali i bankovni službenici u prošlogodišnjoj aferi pljačke INA-e. Pucaju im mjere prisluškivanja: od Dragana Kovačevića do Josipe Rimac.

Kad nekoga i otkriju sami i spektakularno uhite onda optužnice pišu godinama.

Nakon privođenja, pretresa i lisica na rukama uglavnom kreće proces obrane sa slobode, a sve traje toliko da na slučaj zaborave i novinari koji slučaj prate.

Što ne valja s našim tužiteljima? Je li ih premalo ili im država plaća premalo? Rade li u lošim uvjetima? Jesu li jednostavno nesposobni ili ih netko namjerno koči?

Koji god bio odgovor prva i zadnja stanica za promjene uvijek je politika jer, možda nekad zaboravljamo, ali čelnu osobu DORH-a i bira i izvješća prihvaća uvijek i samo vladajuća većina, komentira Damira Gregoret za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari