LOŠE STANJE U ZDRAVSTVU

POSLJEDICA NEISPORUKE LIJEKOVA: Teško bolesni Ante 18 dana umire od bolova: ‘Pisao sam Berošu, nije reagirao’

Foto: Unsplash

Ante Ledenko, teško bolesni 33-godišnjak s benkovačkog područja na vlastitoj je koži osjetio posljedice redukcije isporuke lijekova u bolnicama

Veledrogerije su obustavile isporuku lijekova zbog duga države u iznosu od pet milijardi kuna te navode da im dobavljači više ne žele dati robu. Zbog toga su se u problemu našle sve županijske i opće bolnice čiji je dug stariji od 500 dana.

Ante Ledenko, teško bolesni 33-godišnjak s benkovačkog područja na vlastitoj je koži osjetio posljedice redukcije isporuke lijekova u bolnicama, javlja Antena Zadar. Ante ima više ozbiljnih dijagnoza – boluje od Chronove bolesti, srčane  miokardiopatije i celijakije. U KBC-u Zagreb on se liječni od 2009. godine, a u svibnju prošle godine tamo je dobio biološku terapiju lijekovima Remsima.

“Zadnji put sam na Rebru bio u ožujku ove godine. No, kako je tada stigao lockdown, a situacija s koronavirusom se nastavila, liječenje su mi prebacili u Zadar. Redovito sam primao terapiju do najnovijih problema s dugom bolnice i nestašicom lijekova”, prenosi Dubrovački dnevnik Antinu izjavu. On je inače već 18 dana bez Remsima koji mu omogućuje život bez nepodnošljivih bolova.

‘Pisao sam Berošu, nije reagirao’

“Liječnik s Rebra s kojim sam se nedugo telefonski konzultirao kazao mi je da najviše tri dana smijem biti bez terapije, jer nakon toga se stvore antitijela i lijek više nema učinka. Jutros su me nazvali iz naše bolnice i rekli mi sretnu vijest – stigao je lijek! Računao sam kako ću sutra otići do Zadra i napokon primiti potrebnu dozu, no nakon dva sata kontaktirali su me ponovno i rekli kako ipak nije stiglo potrebnih 12, već samo 6 bočica lijeka kojeg primam putem infuzije. Kada su to čuli moji liječnici iz Zagreba, poludjeli su…

“Meni je zdravlje ugroženo, imam preko 20 krvavih stolica dnevno. Pisao sam i ministru Berošu, nije reagirao. U zadarskoj bolnici kažu ‘doći će, doći će’”, ispričao je Ante za Antenu Zadar.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari