POSLJEDICE KIŠNOG NEVREMENA: Šibensko-kninska županija zbraja štete; u Mostaru stotine potopljenih automobila

Gradovi i općine Šibensko-kninske županije u četvrtak ujutro zbrajaju štete koje je protekle noći pričinilo olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom, a među ostalim oštećena je i književna građa šibenske Gradske knjižnice.

Županijski centar 112 u Šibeniku noćas je zaprimio više od 550 poziva građana koji su tražili pomoć zbog problema uzrokovanih nevremenom, a vatrogasci su intervenirali 115 puta.
Najviše intervencija bilo je na ispumpavanju poplavljenih objekata, najčešće u šibenskoj gradskoj četvrti Dolac koja je poplavljena još sinoć, te na području Vodica, Srime i Tribunja.

Iz Županijskog centra 112 također se doznaje da je noćas od kopna bio odsječan otok Murter, budući da je poplivala prometnica prema otoku, no stanje je sad normalizirano, prenosi Hina.

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin noćas je na općinskim web stranicama izvijestio da će proglasiti elementarnu nepogodu zbog štete koju je na području općine izazvalo nevrijeme s kišom. Klarin je pozvao sve stanovnike koji su pretrpjeli štetu da ju što prije prjave općinskim službama.

Velike poplave štetu su uzrokovale i na vodičkom području. Poplavljeni su mnogi podrumi, vodena bujica oštetila je neke gradske prometnice, a jutros stanovnicima probleme zadaje i smrad koji se širi iz kanalizacijskih šahtova čije je poklopce izbila voda.
Neka područja Šibensko-kninske županije još uvijek nemaju struju, no situacija bi se trebala normalizirati tijekom dana, naglašavaju iz ŽC 112.

Stotine vozila i više prometnica poplavljeno je u četvrtak u Mostaru zbog obilnih padalina i začepljenih odvoda, a nastava u jednoj školi je odgođena, izvijestili su iz Operativnog stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

mostar

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari