OSMIJESI “OD UHA DO UHA”: Kvarnerski turistički djelatnici imali se čime pohvaliti na Danima hrvatskog turizma u Poreču!

Na dvodnevnim Danima hrvatskog turizma, koji su se ove godine održali u Poreču, analizirala se turistička sezona 2015. te najavile glavne aktivnosti za pripremu turističke 2016. godine. Manifestaciji su prisustvovali župan Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, kao i kvarnerski turistički djelatnici koji su nominirani za nagrade.

Ovogodišnji rezultati turizma na Kvarneru su izvrsni, što se vidi po podatku da je ostvaren porast od 8% noćenja više nego u prošloj godini.

Govoreći o susretu turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske, Peršić Živadinov je rekla da se razgovaralo o turističkim aktualnostima i planovima za budućnost. Javnosti su predstavljeni pripremljeni akcijski planovi za razvoj posebnih oblika turizma, pripremljeni temeljem Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020.godine, a u fokusu je bila i aktualna tema “sharing economy”.

Peršić Živadinov se osvrnula i na predstojeću dodjelu nagrada turističkim djelatnicima koji su svojim radom doprinijeli ostvarenju ovih rezultata. Osim nominacija u kategoriji “Čovjek – ključ uspjeha”, gdje Kvarner predstavlja čak 8 djelatnika u turizmu, tu su i brojne druge nominacija pa će, kako je rekla predsjednica TZ Kvarnera, biti razloga za slavlje u svim kategorijama.

Župan Komadina također je izrazio zadovoljstvo izvrsnim rezultatima rekavši da nominacije za nagrade odražavaju dobar rad djelatnika u turizmu i zaključio da kvaliteta i ulaganje u turistički proizvod, koje je posebno izraženo zadnjih godina, definitivno daju rezultate.

Rezultati su dobri i na državnoj razini. Ministar turizma Darko Lorencin napomenuo je kako je ove godine ostvareno 75 milijuna noćenja i 13 milijuna dolazaka. “Ostvarili smo velike pomake, ali treba iz njih izvoditi zaključke. Zalet koji smo sada postigli puno je teže zadržati pa će priprema 2016. biti puno teža”, rekao je Lorencin, pohvalivši velike investicije koje su ove godine ostvarene u turizmu i koje su pomogle kod ostvarivanja velikih rezultata.
Dani hrvatskog turizma okupljaju više od tisuću sudionika. Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komore i Hrvatska turistička zajednica. (pgž)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari