KAKO JE TO MOGUĆE?

Postoji nevjerojatno jednostavan način kako zaraditi na promjeni eura: Evo što točno treba napraviti

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Na tisuću eura može se zaraditi 15, a jedini preduvjet je da imate eure u gotovini i nešto vremena

Poznati matematičar Toni Milun je izračunao kako je prelazak s kune na euro odlična prilika za zaraditi nešto novca ako pronađete mjenjačnicu koja će vam po povoljnom tečaju promijeniti eure u kune. Ako se pitate što ćete s kunama koje nećete stići potrošiti, Milun nudi vrlo jednostavno rješenje – položit ćete ih na banku i 1. siječnja 2023., kad se na njih automatski primijeni fiksni tečaj – zaraditi!

‘Zakon ponude i potražnje na djelu’

“Ako imate doma eure koji vam ne trebaju do Nove godine, možete zaraditi ako ih promijenite u mjenjačnici za kune. Kako je to moguće? Moguće je jer su trenutno u mjenjačnicama i kupovni i prodajni tečaj EUR/HRK iznad srednjeg tečaja. Ovo je školski primjer zakona ponude i potražnje na djelu”, objasnio je Milun na svojoj Facebook stranici “S Milunom do milijuna”.

Kako to funkcionira? “Ako imate malo viška vremena i, primjerice, 1000 eura u gotovini koji vam ne trebaju do Nove godine idite u mjenjačnicu i kupite kune. Dobit ćete 7600 kuna. I onda ih položite na tekući račun i automatski će se 1. siječnja konvertirati u eure po fiksnom tečaju 7,5345 i za njih ćete dobiti 1008,69 eura. Zarada 8,69 eura ili oko 65,50 kuna. Priča se da je u nekim mjenjačnicama kupovni tečaj čak 7,65. Tada je zarada na 1000 eura veća od 15 eura”, tvrdi Milun.

Također dodaje kako je u petak srednji HNB-ov tečaj bio 7,5343, a na slici ponude jedne mjenjačnice kupovni 7,60, a prodajni 7,85. Objašnjava da je to zbog ponude i potražnje, odnosno potražnje za eurima jer su ljudi spremni plaćati čak 7,85 kn za euro. Zato su i mjenjačnice u potražnji za eurima spremne platiti iznad srednjeg tečaja, prenosi net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari