JOSIP MATAIJA ZA RTL

Video | Poštuju li vozači romobila prometna pravila i kako ih policija uopće može uloviti ako su u vozilu?

U modi su nova pravila, ali pistom u centru neće manekeni, već – vozila. Više u video prilogu!

Povod je Treći nacionalni dan cestovne sigurnosti, a ovaj je poseban jer doznajemo i efekte novog zakona koji je na snazi od srpnja.

Tim je povodom RTL pričao s Josipom Mataijom, voditeljem Službe prometne policije u Ravnateljstvu policije koji je odgovorio – poštuju li novi sudionici prometa prometna pravila i kako policija uopće lovi prekršitelja na romobilu? Više u video prilogu!

U petak u Rijeci

Ministarstvo unutarnjih poslova, kao nositelj aktivnosti iz Nacionalnog plana sigurnosti prometa na cestama, obilježit će 3. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa u petak, 21. listopada u 10.30 sati na Jadranskom trgu u Rijeci.

Riječ je o središnjoj aktivnosti koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH provodi u ime Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, u sklopu kampanje „U modi su nova pravila“, a čiji su ciljevi građane pravovremeno informirati i educirati o pravilima za vozače i upravljanje novom kategorijom vozila tzv. osobnim prijevoznim sredstvima te osvijestiti o nužnosti njihovog pridržavanja.

Naime, stupanjem na snagu posljednjih izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama uvedena je nova kategorija vozila – osobna prijevozna sredstva – koja uključuje vozila poput električnog romobila, električnog monocikla, segwaya, hoverboarda i sličnih vozila te su propisana pravila za upravljanje njima.

Cjelokupno će događanje trajati od 10 do 14 sati uz interaktivni informativni centar i edukativne aktivnosti za građane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari