NEVJEROJATAN SLUČAJ

‘Nećete je više vidjeti, otišli smo u Srbiju’: Odveo unuku iz Doma, policija mu još nije ušla u trag!

Foto: Unsplash/C.W.

Djevojčica je kod majke koja je poručila kako ju nema namjeru vraćati u Hrvatsku

Hrvatski državljanin (65) je 19. lipnja ove godine trebao nakon dvosatnog druženja s osmogodišnjom unučicom vratiti je u Dom u kojem je ona bila smještena temeljem rješenja CSS-a nakon što je njezinim roditeljima odlukom suda u jesen 2021. oduzeto pravo na roditeljsku skrb, no umjesto vraćanja on je s njom u vozilom krenuo putem Šida gdje je granicu sa Srbijom prešao u 11.37 sati, prenose RTL Vijesti.

“Dijete više vidjeti nećete. Mi smo otišli u Srbiju (…) Nazvao sam vas samo da se ne brinete”, kazao je u telefonskom razgovoru 65-godišnjak odgojiteljici jednog Doma u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Zbog ovog čina na noge su se digle nadležne institucije i policija te je nakon kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen da je počinio kazneno djelo protiv braka, obitelj i djece iz članka 174., točnije oduzimanje djeteta.

65-godišnjaku je određen istražni zatvor no policija muškarcu još uvijek nije ušla u trag te je za njim već dva mjeseca raspisana tjeralica. Međunarodnom suradnjom policije od Interpola Beograd se otkrilo na kojoj se adresi dijete nalazi te da je ono s majkom. Ona je poručila da nema namjeru vratiti dijete u Hrvatsku.

Odbjegli djed, pak, koji u Srbiji trenutno radi kao vozač kamiona, i koji je unučicu odveo bez znanja i dopuštenja ustanove kojoj je bila povjerena, je također poručio da nema namjeru dolaziti u RH sve dok ne nastupi zastara kaznenog progona, piše Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari