POTPUNO DEBLOKIRANO 6.248 GRAĐANA? Plenković: ‘Tijekom vikenda izvršen je otpis duga za 150.474 građana’

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Premijer je kazao kako je FINA već provela prvu mjeru tijekom vikenda, da je u provedbu iste uključeno 150 474 građana

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Premijer Andrej Plenković u Banskim je dvorima održao press konferenciju o zakonskim mjerama za blokirane građane i Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama, koji je na snagu stupio u subotu.

Uz premijera su i ministar financija Zdravko Marić i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Premijer je kazao kako je FINA već provela prvu mjeru tijekom vikenda, da je u provedbu iste uključeno 150 474 građana te da je 6 248 građana u potpunosti deblokirano, predstavio je premijer te kazao kako su to konkretni učinci koje je Vlada usvojila prije nekoliko tjedana.

“To je izvršeno automatski zahvaljujući zakonu i djelatnicima FINA-e. Bez papirologije i podnošenja zahtjeva”, rekao je Plenković.

“Vlada je u travnju kazala da je uredno ispunjenje dugova standard kojeg se moramo pridržavati. Dugove treba podmirivati. No i svjesni smo teškog stanja u kojem se našao dio sugrađana, socijalno smo osjetljivi pa smo sa tri zakonska prijedloga željeli riješiti dio problema koji se odnosi na 326 tisuća sugrađana koji su bili blokirani 31. svibnja 2018. godine”, rekao je Plenković te dodao da su predložili tri zakona.

Oprošteno 1.33 milijardi duga

Ukupno je, kazao je premijer, oprošteno 1.33 milijardi duga.

“Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama stupio je na snagu prije dva dana. Smisao zakona je bio da se otpiše dug do 10 tisuća kuna od strane države i povezanih osoba s državom. Tijekom vikenda FINA je krenula u provedbu zakona i uspješno provela prvu mjeru. A to znači da je izvršen otpis duga za 150.474 građana”, rekao je Plenković.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari