POTVRĐENE NAŠE SUMNJE: “Plan napada” je „diverzija“ nacrtana u tri minute, oglasio se i autor

Autor „plana“ je Thomas Bauer, suvlasnik PR agencije  koji se o svemu oglasio na Facebooku i u cijeloj ovoj nevolji izpromovirao i  – sebe

Kako smo natuknuli u našoj prvoj ali i drugoj objavi koja je uključivala tzv. kartu napada objavljenu na facebook stranicama Torcide 1950, sve je bila podvala – riječ je o uratku Thomasa Bauera nekoć istaknutog člana BBB-a a danas suvlasnika PR agencije koji je u cijeloj ovoj nevolji oko prekida utakmice u Saint-Etienneu našao za shodno još se malo poigrati živcima nacije i cijelom ovom histeričnom atmosferom, „za svoj gušt“ ili pak – račun.

Thomas Bauer suvlasnik je agencije Grizli komunikacije koja je za političku stranku MOST odradila uspješnu predizbornu kampanju  uspješnu samim time što je MOST na posljednjim izborima ostvario neočekivano velik uspjeh.

Nekoć je bio povezivan s (navijačkom) grupacijom koja je imala interese participirati u vlasti u GNK Dinamo, no kako tumače bolji poznavatelji situacije oko toga kluba nakon odbijanja Zravka Mamića da podijeli vlast s nekim drugim, u drugoj polovici prošloga desetljeća Bauerova navijačka grupacija postala je gorljiv protivnik Mamićeve samovolje u Dinamu i HNS-u.

Bauerov post objavljen na društvenoj mreži objavljujemo u cijelosti, no iz svega izrečenog moramo priznati da ostajemo zbunjeni oko pravih motiva za jednu ovakvu crtačku “akciju”.

„Stvari su zapravo jako jednostavne. Imamo tri skupine ljudi. PRVA su ljudi koji misle da je Mamić genijalni neimar koji nesebično vodi Dinamo i hrvatski nogomet, DRUGA koja misli da je kriminalac koji ga je nelegalno prisvojio i TREĆA koju sve to zapravo ne zanima previše jer se kampanjski, jednom u dvije ili četiri godine napale kada je neko veliko natjecanje.

Ta treća skupina je sada ljuta na drugu skupinu zato što su u borbi protiv Mamića i nogometne mafije prešli njima dopustive granice. To je apsolutno legitiman stav. Meni je jasno da je za nekoga ono bio šok, i za mene je.

Ono što nije legitimno, niti istina, je tvrdnja da prije ovoga nisu pokušali legalnim sredstvima. To je laž protiv koje ću se boriti zato što znam da su na desetine i stotine ljudi, dinamovaca, hajdukovaca i ostalih, žrtvovali tisuće i tisuće radnih sati i svoj privatni život ne bi li dokazali nešto što je evidentno i nešto do čega u bilo kojoj uređenoj državi ne bi niti došlo.

Pogađate, nije nam uspjelo. Kako se to popularno kaže, institucije ove korumpirane države su se oglušile, ili su čak donijele odluke, ali se oglušio Mamićev mafijaški sustav koji je zahvaljujući političkoj zaštiti država u državi. Čak i nakon Uskokovih optužnica i svih vrlo jasnih dokaza o kakvoj se raboti radi. (Upitajte se u kojoj bi državi nakon toga Mamić i dalje drmao nogometom i za izbornika postavio svog pijunčića)

Ja bih najrađe da smo i dalje pokušavali, da je onih 50.000 koji su se nedavno skupili po hrvatskim gradovima to učinilo zbog nogometa, san su mi bili masovni protesti, ali svjestan sam da niti to ne bi puno pomoglo protiv korumpiranog sustava.

I za kraj, nemojte bit krvožedna svjetina. Ljudi, uglavnom BBB, sprdaju se s tim prekidom danima na Fejsu, tegaju se u St. Etienneu, iako su u Prečkom ili Dubravi, seru i provociraju, a debilni portali šeraju njihova imena i moju kartu koju sam u Paintu na poslu nacrtao u tri minute. Koliko sam vidio po fotkama, nitko od nabrojanih Boysa nije bio tamo, niti je bacao ikakve baklje. Ako nešto zamjerate vrućim glavama, onda vaša pozicija treba biti pozicija razuma i činjenica.“

Naš komentar u jednoj rečenici: Licemjerju u Hrvata nema kraja. Čovjek koji proziva “debilne portale” narisao je ovu crtariju, budimo dokraja iskreni, samo kako bi se putem tih istih “debilnih portala” promovirao, kako sebe tako i svoj biznis. A mnogi bi to učinili, i činili su, i preko leševa. Toliko o nečijoj moralnosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views