Povijesna suradnja: Prometni fakultet i Uber radit će na rješavanju nesnosnih gužvi

Stručnjaci s Fakulteta i iz Ubera zato će od sada, kako su naglasili, zajedno raditi na rješavanju prometnih gužvi

Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Uber potpisali su u ponedjeljak Memorandum o razumijevanju kojim su potvrdili suradnju na razvoju pametnih gradova, pitanjima rastuće globalne potražnje za dijeljenim uslugama mobilnosti i njihove važnosti za gradove i šire društvene zajednice.

Obje strane naglasile su kako su svjesne da je za jačanje kompetitivnosti hrvatske ekonomije i rješavanje prometnih problema iznimno važna razmjena znanja akademske zajednice i vodećih visokotehnoloških kompanija, kao i njihova suradnja.

Stručnjaci s Fakulteta i iz Ubera zato će od sada, kako su naglasili, zajedno raditi na rješavanju prometnih gužvi i unapređenju načina kretanja kroz gradove, dijeljenju prijevoza i uspostavljanju pametnih gradova.

“Potpisani Memorandum o suradnji Fakulteta prometnih znanosti i Ubera potiče suradnju između akademske zajednice i gospodarstva. Fakultet prometnih znanosti kao visokoškolska i jedna od vodećih hrvatskih znanstveno-istraživačkih ustanova u području prometa kroz svoje studijske programe obrazuje i studente smjera gradski promet koji se podučavaju rješavanju problema urbane mobilnosti. Dobivene stipendije poslužit će studentima kao dodatna motivacija u osmišljavanju inovativnih rješenja za prometne izazove u urbanim sredinama”, kazao je Hrvoje Gold, dekan Fakulteta prometnih znanosti.

Gužve kao glavni problem u prometu

Iz Ubera su naglasili na problematiku prometnih gužvi.

“Uber i Fakultet prometnih znanosti zajedno će tražiti odgovore na prometne izazove koje imaju gradovi u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na prometne gužve koje su posljedica loše infrastrukture i organizacije prometa. Nastavit ćemo poticati razvoj tehnoloških inovacija iz područja mobilnosti i mlade intelektualce Fakulteta prometnih znanosti kojima ćemo dodijeliti deset stipendija”, kazao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari