UPOZORENJE VELEDROGERIJA Ministar Marić o mogućoj nestašici lijekova: ‘Sličan proglas je bio i lani’

Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

‘Sve skupa smo lani dali milijardu i pol više za lijekove i tada sam rekao da na taj način ne možemo i nećemo riješiti problem’, kazao je ministar financija

Nakon što je HUP-ova Koordinacija veledrogerija upozorila da ukupna dugovanja bolnica iznose više od dvije milijarde kuna te je dug samo u proteklih šest mjeseci narastao za 500 milijuna kuna, ministar financija Zdravko Marić izjavio je da pritisci dobavljača nisu ništa novo i da ih treba uzeti ozbiljno.

“Sličan proglas je bio i prošle godine. Sve skupa smo lani dali milijardu i pol više za lijekove i tada sam rekao da na taj način ne možemo i nećemo riješiti problem. Rješenje zdravstva ne krije se na prihodnoj strani proračuna. Pritisci koji dolaze od dobavljača nisu ništa novo, treba ih uzeti ozbiljno, ali moj stav i stav Ministarstva financija, ne samo sad, nego je to bilo i prije, kod drugih ministara financija, mi smo bili jasni po pitanju zdravstva, nije pitanje tumačenja koliko novca nedostaje, nego trebaju mjere koje će sustav i na troškovnoj strani učiniti financijski održivim”, rekao je ministar Marić.

Podsjetimo, veledrogerije su priopćile da imaju sve manje mogućnosti za ekonomsku opravdanost poslovanja te su sve jasnije naznake da bi se već u slijedećim tjednima mogla dogoditi nestašica lijekova.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari