BROMERGON

Povlači se važan lijek iz Hrvatske, pacijenti ostaju bez terapije

Foto: Ilustracija

Njemački farmaceutski div Sandoz objavio je kako iz Hrvatske povlači sve serije lijeka Bromergon 2,5 mg tablete s djelatnom tvari bromokriptin, piše Danica.hr.

“Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupni drugi lijekovi s djelatnom tvari bromokriptin. Stoga upućujemo sve korisnike predmetnog lijeka da se obrate svom liječniku vezano uz nastavak terapije”, poručili su ih Agencije za lijekove.

Lijek Bromergon se koristi za liječenje akromegalije, bolesti koja se javlja kao posljedica prevelikog lučenja hormona rasta, što se očituje nerazmjernim povećanjem okrajina (donja čeljust, šake, stopala, uši i nos), prenose Vijesti.hr

VIDEO DANA:

Kako je istaknuto navedene serije lijeka povlače se iz regulatornih pravila koji propisuju da određeni lijek može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako im prije ne istekne rok valjanosti.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari