POŽAR U ŠIROJ OKOLICI ŠIBENIKA

VideoPOŽAR U ZATONU Vatrogasni zapovjednik Dukić ‘Izgorjelo je sigurno 20 kuća. Situacija je dramatična’

Stanje je dramatično, požar se i dalje spušta prema mjestu, stižu Plenković te ministri Banožić i Božinović

RTL-ov reporter Boris Mišević javio se iz Zatona u kojem je stanje još uvijek dramatično.

“Zaton je doslovno okružen vatrom. Kako vatrogasci na jednoj fronti uspiju malo zauzdati vatru, tako se ona i dalje spušta (prema mjestu). U mjestu je silni dim, požarište je aktivno i spušta se prema kućama. Samo par minuta vožnje od Šibenskog mosta, cesta je zatvorena, novinari su na vlastitu odgovornost stigli u Zaton. Gorjele su i kuće, a u Raslini, mjestu pored, evakuirani su ljudi , izvjestio je Mišević.”

Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, potvrdio je ono što stanovnici kažu, da je ovo gori požar nego dramatičan požar 1986. godine.
“I tada je gorjela kao i sada, velika borova šum, ali ovo je sad gori požar. Krenuo je iz Zatona, 7-8 km na Benkovačkoj cesti, išao je u pravcu Vodica. Kad je puhnuo jaki maestra, vjetar je vatru bacao 500-600 metara pa sve do kilometar i u samo desetak minuta od izbijanja, požar je došao u samo mjesto Zaton”, rekao je Dukić.

Potvrdio je da ima oštećenih kuća, da je vatra zahvatila zvonik crvke. “Isto i na području Raslina, gdje ima oštećenih kuća”.
Nastavio je da je situacija dramatična te da je teško prognozirati što će se događati, ali ako se nastavio ovako razvijati, da će uskoro zatvarati magistralu od Šibenskog mosta prema Vodicama te raditi pripremu i za područje Jadrije.

“U jednom smo trenutku napravili nova osiguranja preko Šibenskog kanala na stranu Bilica jer, kako je danas požar prebacivao i vjetar je dosta jak, možemo se nadati svemu i svačemu. Izgorjelo je 20-ak kuća sigurno, što u Zatonu, što u Raslini. Imamo 20-ak to su krovišta, vatra se s pepelom i užarenim dijelom povukla kroz grede”, rekao je Dukić.

Potvrdio je da nema ozlijeđenih, a da su se vatrogascima na terenu pridružili kolege iz Splitsko-dalmatinske županije te se očekuju i vatrogasci iz Ličko-senjske županije. Uskoro se očekuje i dolazak premijera Plenkovića, te ministara obrane te unutarnjih poslova Maria Banožića i Davora Božinovića, izvještava Boris Mišević za RTL.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views