POZIVE DOBILO 18.000 HRVATA: MORH do kraja godine namjerava ustrojiti šest pješačkih pričuvnih pukovnija

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Pozivu se odazvalo 12.000 pričuvnika, a samo 52 je podnijelo prigovor savjesti. Odabran je 9031 pričuvnik

Ministarstvo obrane do kraja godine namjerava ustrojiti šest pješačkih pričuvnih pukovnija Oružanih snaga. Ustrojavanje će se nastaviti i 2018. godine

Područni odsjeci pozvali su oko 18.000 pričuvnika, a odabrali su njih 9031, rekli su u Ministarstvu. Odazvalo ih se 12.000, a samo 52 je podnijelo prigovor savjesti. Ne zna se iz kojih razloga se njih 6000 nije odazvalo pozivu, piše Jutarnji list.

Prema dostupnim informacijama, većini njih nije uspješno uručen poziv ili su promijenili adresu stanovanja. Prema Pravilniku razvrstani pričuvnik svoje neodazivanje mora opravdati, a ako su razlozi neopravdani, bit će prekršajno sankcionirani. Pričuvnik može odgoditi odlazak na vojnu vježbu u slučaju polaganja ispita, teške bolesti u obitelji itd.

Dio pukovnija zna i datume vježbi, o kojima će morati obavijestiti poslodavce. Odlazak na vojnu vježbu smatra se opravdanim izostankom s posla. Pričuvnici imaju pravo na 150 kuna naknade po danu službe.

Vijesti.hr

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari