PLAMEN IZ POŽEGE

Poznata hrvatska tvrtka radnicima daje 340 kn za cijepljenje, za one koji to odbiju – kazna!

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

U tvrtki je zaposleno oko 350 djelatnika

Na društvenim mrežama ovaj se tjedan proširila odluka hrvatske tvrtke ”Plamen” iz Požege da će nagraditi radnike koji se cijepe. One koji to odbiju, čekaju sankcije.

U odluci predsjednika uprave požeškog Plamena Milana Matijevića piše da će se novčano nagraditi u neto iznosu od 340 kuna oni koji se cijepe, a oni koji to odbiju –  više neće dobivati stimulativni dio plaće, 13. plaću, ali više neće moći ni obavljati rukovodeće poslove.

Direktor je pozvao sve necijepljene radnike da se do 26. siječnja prijave za cijepljenje, kao i one koji trebaju primiti treću dozu. Ako se odazovu, na plaći za siječanj dobit će oko 340 kuna neto (430 kuna bruto). No, što ako to odbiju?

Ako se ne cijepe, stoji u odluci, od 1. veljače više neće dobivati stimulaciju na plaći u iznosu od 400 kuna bruto mjesečno, niti će sudjelovati u raspodjeli 13. plaće. Osim toga, neće moći obavljati rukovodeće funkcije u tvrtki.

Također, svi necijepljeni radnici, prema odluci poslodavca, morat će na poslu cijelo vrijeme nositi zaštitne maske za lice, a moći će ih skinuti samo dok idu u restoran.

U Plamenu je zaposleno oko 350 radnika. Tvrtka je poznata po kaminima, pećima i drugim metalnim proizvodima slične namjene, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari