Predivna gesta mlade Patricije: pronašla 2200 kuna na bankomatu pa ih odnijela u banku, gdje su joj priznali da se to još nikada nije dogodilo

Patricija je ispričala kako je pronašla novac i otkrila nam je kako su joj djelatnici banke rekli da se još nije dogodilo da netko vrati novac

23-godišnja Patricija Prstačić u subotu je mnogima pokazala da ima još dobrih i poštenih ljudi. Naime, Patricija se iznenadila kada je u subotu otišla na bankomat Privredne banke u Poreču.Tamo je u bankomatu ugledala svežanj novčanica od 2200 kuna koje je netko zaboravio uzeti te slip od transakcije.

Odlučila je napraviti ono što nažalost mnogi ne bi učinili, odmah je kontaktirala banku kako bi prijavila pronađeni novac. Kontaktirali smo Patriciju koja nam je za Vijesti.hr ispričala i opisala cijeli događaj.

“Pronašla sam 2200 kuna na bankomatu te sam ih odlučila vratiti u pripadajuću banku. Kada sam ugledala novac odmah sam kontaktirala banku, a kako je bila subota i banka nije radila, rekli su mi da novac donesem prvi radni dan i da će ga vratiti pravoj osobi. Pomoću podataka na slipu i broja transakcije pronaći će vlasnika ili vlasnicu zaboravljenog novca. Pretpostavljam da je riječ o strancu, jer sam po slipu vidjela da je eure pretvarao u kune”, objašnjava Patricija.

Kada je Patricija u banku donijela novce, djelatnici banke su je jako ishvalili i rekli joj da se još nije dogodilo da netko vrati novac. Kroz smijeh simpatična 23-godišnjakinja otkrila nam je da su je djelatnici banke jako ishvalili kao i njezine roditelje, jer su je tako lijepo odgojili.

Također je naglasila kako je dobila potvrdu da je predan nalog da će banka novce vratiti u prave ruke. Nismo je mogli ne upitati je li u jednom trenutku pomislila da ne vrati novac:

“Ne bih mogla mirno spavati da sam zadržala novac, jer možda se netko ne bi mogao vratiti doma ili možda nekome taj novac treba za dijete. Nikad se ne zna”, ispričala nam je u dahu ta mlada novinarka koja sa sestrom uživa na odmoru u Poreču, a nadamo se da će ova priča potaknuti i druge da slijede njezin primjer.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari